Posted in Alfalfa, B Complex, BREASTFEEDING, CONFINEMENT, PRODUCTS, Vita C, Vitalea, Zinc

Teman berpantang saya

20121011-171534.jpg

Ini set vitamins yang saya ambil waktu bersalinkan Dina hari tu. Banyak, memang banyak, tapi apa salahnya untuk kesihatan diri dan baby, kan?

1. VITALEA
Multivitamin yang lengkap dgn zat besi.Ianya diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia dapat Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh dan Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas

2. VITAMIN B COMPLEX
menyokong fungsi saraf dan menukarkan tenaga dari makanan. Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh

3. VITAMIN C – Vitamin C merupakan bahan antioksida berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Utk kulit yang cantik, anda perlukan Vitamin C

4. ALFALFA
Adalah galactagogue yg turut membantu menggalakkan penghasilan susu ibu secara natural dan alfalfa juga berfungsi utk keintiman wanita.

5. ZINC
Membantu proses penyembuhan luka, membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan.

Ni memang saya makan hari-hari masa pantang. Alhamdulillah rasa bertenaga. Penat memang lah penat, tapi takde lah rasa teruk sangat.

Sekarang pun saya masih makan hari-hari, kecuali zinc yang saya ambil 2-3 kali seminggu :). Alhamdulillah dengan frequent pumping, susu untuk Dina pun banyak. Badan dia pun bambam kalah mak dia. heheh. Rambut saya pun tak gugur banyak macam dulu. Kalau tak, bangun pagi je, penuh rambut satu bantal. Dah lah rambut sikit. huhuhu sedih!

Jadi, siapa yang nak cuba; boleh contact saya

SMS/ whatsapp: 016-6658245
twitter: iejask

tak nak full pack, nak cuba trial pack sebulan pun boleh 🙂

Credit: http://www.mamafaiz.com

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s