Posted in FAMILY, PERSONAL

cerita pergi zoo

20121016-095834.jpg

Sebenarnya dah lama nak bawak Adam pergi zoo. Maklumlah Adam tu memang pencinta binatang. Suka sangat bila tgk binatang, walaupun kadang-kadang bila geram, ada jugak dia tendang kucing tsskk

Anyway, kitorang pun dah lama tak pergi zoo melaka. Bulan lepas hajat nak pergi zoo, tak jadi sebab hubby sakit kaki, jadi tukar pergi taman rama-rama. So ahad lepas, bawak lah kanak-kanak ribena gi zoo melaka.

Kerana semangatnya, Adam ngan Dina pukul 6 pg dah bangun. Tapi sebab tunggu Pak Ngah bangun lambat, kol 830 lah jugak keluar. Breakfast siap2 makan nasi goreng. pastu singgah gi kedai beli air dan jajan. Sebab, berdasarkan pengalaman, bila sampai separuh jalan mesti haus dan lapar sudah.

Puas jugak nak round satu zoo. Dengan carry Dina lagi. Nasib baik Adam nak dok dalam stroller and Iman ada nak tolong tolak. heheheh. Tapi enjoy, walaupun betis masih keras dan sakit lepas 2 hari. Len kali nak pergi zoo, kena warm up dulu. Jauh kot nak jalan. naik bukit lagi. huhuhuhuh

Balik singgah brunch kat McD. niat hubby nak gi test drive Mazda pun terbantut sbb Adam dan Dina dah tido. Lain kali je lah ye, yang! Balik, semua pengsan sampai dekat pukul 5 ptg. Dengan Dina pun pengsan (macam dia yang jalan, huhh! )

Lain kali boleh pergi lagi. Ramai-ramai lagi seronok, kan?

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s