Posted in Islamic, PERSONAL, RAMADHAN, RANDOM

Count your blessings

Sebenarnya nak tulis entry ni dari pagi, tapi sedikit sibuk hari ni, tak sempat nak mengarang. Cuma sedikit list terima kasih saya untuk hari ni. Bila buat list macam ni, terasa diri memang beruntung sangat, sebab memang selalunya ada orang yang kurang beruntung berbanding kita, kan?

1. syukur dengan si kecik yang bangun menyusu waktu sahur hari ni. Kalau tak, mesti semua pun tak terbangun sahur

2. syukur dengan pesakit yang ramai. Walaupun penat, tapi sekurang-kurangnya saya masih ada kerja, berbanding orang lain yang menganggur

3. syukur dengan hasil perahan tengah hari tadi, walaupun stok susu tidak semewah dahulu, dan hasil kurang berbanding semalam, saya masih mampu menyusukan Irdina sehingga hari ini. Alhamdulillah

4. syukur dengan perjalanan Shaklee saya, walaupun masih kurang stabil dan ada hari yang tiada sales (seperti hari ini), tapi saya masih mampu mengharunginya, dan yakin dengannya

5. walaupun tiada sales, tapi dapat register seorang distributor baru. walaupun cuma nak pakai sendiri, ealhamdulillah. Mana tahu nanti dia pun nak berniaga juga, kan? alhamdulillah

6. masih berpeluang berbuka dengan mak, ayah dan keluarga yang lain

7. syukur dengan anak-anak yang most of the time manageable, walaupun kadang2 tantrum sampai rasa geram sangat2. Tapi syukurlah kami ada sepasang cahaya mata yang menghiburkan hati. cuma mama bertukar jadi singa bila penat dan lapar je. hehehe

8. syukur dengan suami yang memahami dan sihat walafiat melayan karenah isteri dan anak2nya

9. syukur dapat juga berterawih setiap malam walaupun sorang2 dan di tengah malam bila anak2 dah tidur

10. Lastly, syukur masih bernafas sehingga saat ini. Semoga esok hari yang lebih baik untuk kita. aminnnn

20130717-001431.jpg
gambar orang tido awal semalam đŸ™‚

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s