Posted in FAMILY, PERSONAL

ADAM IS THREE!!

20130730-155010.jpg

Alhamdulillah,
Adam Iskandar is 3 years old!
Cepatnya masa berlalu
Macam baru semalam
Duduk di OT tengah-tengah malam
Melayan tendangan bola Adam dan bunyi tet-tot-teet-tet-tot mesin pernafasan waktu on call

Macam baru semalam
kena induce.
In labour 12 jam tapi akhirnya ke dewan bedah jua
boleh pula epidural tak jalan masa nak operate. Maka terpaksa bius penuh
Dalam kemamaian I remembered asking my husband; ‘dia ada rambut tak?’
apa punya soalan daaa..trauma diri sendiri botak :p

Dan kerana itu, i couldn’t hold him until the next morning.
One of the longest night in my life.
Asyik tanya misi pukul berapa.
tiap-tiap jam kot.
Sampai misi boring
She decided to help me wash myself at 5 in the morning
Dan dia bagi aku minum air di subuh hening. sebab tak tahan kot aku asyik tanya soalan macam-macam. hahahha
Esoknya baru boleh jumpa budak comel penghibur hati

Now, 3 years later
Seorang budak cheeky
so sweet one minute and the next rasa nak cubit2 sebab geram
Anak manja ‘ibu’ (bukan mama dah)
Dah pandai berlakon/berdrama buat video klip Opick sorang-sorang

Abang yang baik
walaupun selalu jugak buli adik
tapi selalu mintak adik pujuk bila dia merajuk
Kawan adik je tak kawan mama papa

Semoga Adam membesar jadi anak soleh
Semoga jadi anak yang sentiasa tunaikan solat
Semoga boleh jadi Imam memimpin keluarga dan orang lain
semoga boleh sentiasa ingatkan mama papa tentang amanah dan tanggungjawab
Semoga kamu jadi aset bawa mama papa ke syurga, in sha Allah

I love you, more than I think possible.
And remember, you told me I can kiss you even when you’re all grown up.
Akan ku tuntut janji itu.
Kerana sampai bila pun, you’ll always be my baby 😉

—-

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s