Posted in Magic Aura Jutawan Shaklee, SHAKLEE

MAGIC AURA KUANTAN

Alhamdulillah, selesai menimba ilmu di Magic Aura Jutawan, Kuantan Pahang. Kejap lagi nak berkemas balik Melaka.

Sesi yang sangat-sangat membantu. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan saya nak menuntut untuk anak cucu Ad-Dina Team.

Sesi pendaftaran bermula seawal jam 9pagi, dan sesi bermula jam 10 pagi lebih kurang.

20140126-110716.jpg
doorgift dari AJK

Ucapan pembukaan oleh kakak saya yang cantik manis, Master Farihah.

20140126-120923.jpg

Kemudian diteruskan dengan topik-topik lain seperti; Gila pangkat dengan Shaklee, Magnet atau serbuk besi, dan lain-lain oleh Master-Master dan bakal Master Shaklee yang lain.

Ada forum wanita juga, oleh leader Shaklee yang sedang meningkat naik.

20140126-121324.jpg
siap bawak anak berforum atas stage. Hehe layannn…

Seharian rasa seronok dengar talk selamba daripada mereka. Mereka datang tak dibayar pun, mereka sponsor lagi event ni. Sewa dewan, projector, semua diorang bayar. Yang saya bayar cuma duit lunch. Dapat free gift, dapat hadiah lagi sebab berjaya jawab soalan kuiz! Hehe.

Sesi petang, lebih menarik dengan sesi daripada SID lelaki, ustaz taufik, dengan tajuk panas; Berdosa jual Shaklee! Haa berdosa naa katanya kalau kita jual Shaklee, tapi tak share kebaikan Shaklee untuk kesihatan umat Islam yang lain. Berdosa bila kita tau Shaklee ni MLM yang patuh syariah, tapi kita biar kawan-kawan kita join MLM yang syubhah. Berdosa, kalau kita da dapat 5 angka, tapi kita biar anak-anak Shaklee kita terkontang-kanting, tak dapat 5 angka macam kita. Haishh.. banyaknya dosa saya nak tebus kat anak cucu Shaklee saya. Nak baca lebih lanjut celoteh beliau, boleh layan blog beliau. Sampai tertdo Adam teman mama kerja petang semalam.

Banyak lah lagi kalau nak cerita tak habis kat sini.

20140126-122349.jpg

Apapun saya bersyukur ditemukan dengan mentor-mentor Shaklee yang hebat. Dari Nanny saya Master Cery, Ummie saya yang gigih datang, walaupun beliau kurang sihat, Master Iffah, adik beradik S2U, Enny yang susah payah jadi organiser tanpa bayaran. Sampai banjir kejap kat Zenith tu sebab stress sangat..hehe, K Eha, Farah, dan lain-lain yang sudi kongsi ilmu. Doakan adikmu ini, ye! :))

Sebab seikhlasnya, saya belajar terlalu banyak dari kalian. Saya bukan sekadar dapat duit, tapi saya dapat ukhuwah, saya dapat ilmu akhirat, saya dapat saudara baru. Walaupun sebahagiannya cuma pernah jumpa di alam maya je. Tak pernah jumpa di alam nyata pun. Sebab dunia tanpa sempadan. Teknologi dimanfaatkan sepenuhnya. Dunia hujung jari lah katakan :).

Jom, siapa nak join kami. Peluang dah terbuka luas. Shaklee da famous dari dulu. Tak payah nak susah payah sangat. Yang penting usaha tangga kejayaan.

Ieja Ibrahim
– I am possible –

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s