Posted in FAMILY, PERSONAL

ANAK SAYA SUDAH BESAR!

“Mama, mama tak payah turun, tau!” Pesanan anak saya waktu turun dari kereta pagi tadi.
“Papa?”
“Papa pun tak payah.”

Tiba-tiba terasa..tskk Abang Adam da besar! Nak belajar independent. Walaupun masih mengada pagi-pagi nak peluk n bermanja. Betapa cepatnya masa berlalu. He’s going to be 3and half years old next week.

Kami sepakat hantar dia ke sekolah. Tadika KEMAS dekat kampung. Mula-mula ingat nak hantar Genius Aulad, tapi dia tak nak. Kami bawa dia pergi sekolah, dan selalu tanya dia bila lalu depan Genius Aulad. Tapi dia kata, “tak nak lah mama, kita sekolah Tadika KEMAS je!”

KEMAS it is then! We’re lucky sebab murid di sekolah tu cuma 10 orang. Yang 4 tahun ada 4 orang. Yang lain 5 tahun. Sebabnya kebanyakan budak 5 tahun da pergi pra-sekolah. Dan cikgunya pun kami kenal, islamic juga.
Jadi, extra plus point di situ.

Alhamdulillah. So far so good. In terms of writing, cikgu kata 2-3 bulan pertama ni lebih untuk developed motor skills. So banyak main dengan play-dough, susun blocks, sambung dots, etc.

20140205-082354.jpg

Tapi banyak doa yang dia hafal. Of course bila tanya, dia akan kata, “ntahlah apa kita belajar”.
Lepas tu dengar dia baca doa masuk tandas, doa untuk ibu bapa etc.
Dan sibuk cerita tentang kawan baik dia, Ainul Mardhiah. hehehe

Alhamdulillah. Syukur untuk 3 tahun yang indah. Semoga Adam membesar jadi anak soleh. Boleh jaga adik Dina juga, in sha Allah.

I love you both. To the moon and back!

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s