Posted in SHAKLEE, SHARING

KONVOI BERBASIKAL PUTRAJAYA 9/2/14

Assalamualaikum.

Salam hari Isnin.
Semalam, kitorang join bukak booth Shaklee di Putrajaya, sempena KONVOI BERBASIKAL HARI WILAYAH ni:

20140210-084221.jpg

Ramai jugak peserta dia, lebih 6000 orang. Kitorang share booth dgn 6orang SID lain.

20140210-084840.jpg

Experience yang sangat bagus sebenarnya. Sebab selama ni memang jual online, jarang sangat jual offline. kalau jual offline pun bila ada orang tanya. Tapi tak pernah lah pulak pergi approach orang.

Nak edarkan flyers tu pun memerlukan kekuatan mental dan emosi. Nak buang rasa malu tu. Susah naa.. Bukan calang-calang orang boleh buat. Memang tabik spring dekat salesman yang approach orang utk jual produk. Hahaha. New level of respect gitu!

Pengajaran lain, tentang fokus produk. Sebab sebelum ni, tak pernah bukak booth, jadi tak dapat nak bayangkan crowd tu macam mana. Macam semalam, walaupun crowd ramai, mostly diorang athletes, jadi sepatutnya fokus lebih pada produk untuk athlete. Bila lebih fokus, lebih senang nak jual. Dan orang kadang-kadang malas nak fikir bila kita cakap banyak2. Which is true. Banyak sangat info, jadi redundant. Separuh je dengar, separuh lagi tak dengar. hehehe.

Free gift pun ye. Saya tak terfikir nak bagi free sample produk kat potential customer. Lepas ni, boleh diusahakan in sha Allah.

Dan lagi satu, doa yang berterusan. Sebab hati kita, Allah yang pegang, kalau Allah tak bukakan pintu hati orang tu nak beli dengan kita, memang takde sales lah jawabnya.

Alhamdulillah, sungguh pengalaman yang berguna. Kalau kita tak pergi buat sendiri, memang kita tak tau dan tak rasa. Seronok jumpa adik beradik S2U yang lain, Sha, Nur, Ida, Fuzah dan lain-lain, and terima kasih jugak dekat K Aza yang sudi jemput kitorang and kongsi pengalaman dan tips marketing dengan kami semua.

Apa pun, semoga diberi kemudahan. Lain kali boleh cuba lagi. In sha Allah. 🙂

Berminat nak jana perniagaan dengan Shaklee? Boleh sms/wa saya:
Ieja Ibrahim
SID 887121
016-6658246

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s