Posted in BREASTFEEDING, FAMILY, PERSONAL

My Breastfeeding Journey..lagi :)

Assalamualaikum..

Dilema ibu menyusukan. Iklil Irdina sudah setahun 9 bulan. Dan saya masih dalam fasa ‘weaning off’ daripada menyusu badan. Dia memang tak suka minum EBM. Cuma makan dan minum di rumah pengasuh, lepas tu tunggu saya balik untuk direct feed. Dari waktu baby lagi dia tak suka EBM. Minum cuma 3 botol 3oz, itu pun selalu tak habis!

Berbeza dengan Adam. Saya struggle juga untuk penuhi keperluan EBM Adam, jadi umur dia setahun saya dah introduce FM. Setahun 4 bulan dia sendiri taknak breastfeed.

Untuk Dina, saya ada tanya dia;

Adik, minum susu botol eh?
Dia kata: Nanak!
Dah tu?
Cucu, mama!!

hahaha budak bijak!!
Tapi saya dah start bagi sustagen Coklat untuk dia. Kat rumah pengasuh je lah. Dengan saya masih direct feed. Dengan muka ceria gembira jerit tiap-tiap kali balik kerja: ” MAMA, cucu!!”
Dan she won’t take No for an answer. Tak dapat, guling!!

20140218-124557.jpg
gaya bawak motor

Hmm apa pun, semoga Allah permudahkan untuk wean off Dina. Kerana kami berhajat untuk menunaikan umrah hujung tahun nanti, in sha Allah.

Budak bambam penghibur hati. Kecik-kecik dah pandai buat kelakar! Jangan loyar buruk sudah! hihihi

20140218-204918.jpg

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s