Posted in SHAKLEE

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE

Assalamualaikum

Hari ni saya nak cerita sikit, bagaimana caranya untuk menjadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.

Ye lah semenjak dua menjak Shaklee dah glamour ni kan, mungkin ramai yang tertanya-tanya apa yang best nya jadi ahli Shaklee, dan bila dah best, macam mana pulak caranya.

Ok lah. Yang pertamanya, Shaklee adalah syarikat MULTILEVEL MARKETING, atau DIRECT SELLING. Yang mana kalau mengikut akta dan undangnya kena beli melalui ahli Shaklee, dan tak boleh dijual di pasaraya atau kedai. Shaklee juga tidak membenarkan ahlinya untuk buka stokis, boleh ambil stok kat HEADQUARTERS atau BRANCH sahaja.

Haa punyalah ekslusifnya Shaklee ni, ahli boleh beli barang kat tempat dia je. Dan dapat harga ahli. Kalau orang biasa, tak dapat harga ahli. Harga ahli lebih kurang 25-30% daripada harga retail.

Susah lah kalau macam tu? Kalau jauh dari branch macam mana? Ehhh.. sape kata susah…tak susah pun. Zaman canggih, kan, telefon aje, atau kalau ada kemudahan internet, klik-klik-klik siap. Kol 3 PAGI pun boleh place order u olls!! Dalam jamban pun buleh kalau ada line. opss..ok itu terlebih ekstrem :p.

Keahlian Shaklee ni SEUMUR HIDUP tau! Dan boleh join dengan husband/wife sekali. Sebab Shaklee is a FAMILY BUSINESS, jadi kerjasama antara suami isteri itu amatlah penting. Kalau tak nak tolong berniaga pun, restu suami tu penting, kannn? Sebab tu bila register, digalakkan register pasangan sekali. Nanti dapat pin/award pun dapat sama-sama. Berdua lebih baik gituu ;).

Taknak berniaga? Takpe. Boleh gak register. Dapat benefit harga ahli. Kalau cukup points (UV) boleh dapat bonus. Kalau tak cukup, atau takde buat belian langsung? Takpe. Tak kisah. Sukahati lah. TIADA BELIAN MINIMA UNTUK KEKALKAN KEAHLIAN. Yang ada, belian minima untuk layak bonus. Kalau ada, dapat bonus, takde, tak luak apa pun.

MACAM MANA NAK JADI AHLI?

20140310-214325.jpg

Ada 2 cara:

1. Bayar yuran keahlian bernilai RM65. Campur postage lagi RM 10.
So, modal anda RM 75.
Pulangan anda? Bergantung usaha. Usaha banyak, dapat banyak, usaha sikit, dapat sikit.

2. FREE MEMBERSHIP – Dengan belian 200UV ke atas. Sekitar RM 650 ke atas, bergantung apa yang anda beli. Sebab nilai UV setiap barang berbeza-beza.
Yang ini anda kena tanya ‘sponsor’ atau ‘mak’ anda. Macam mana nak cukupkan UV anda.

POSTAGE dari Shaklee FLAT RATE RM10. Banyak/sikit, tetap RM 10.
Kecuali anda order Vivix atau belian lebih RM 800. Ni kalau order direct dari Shaklee lah. Kalau order dari pengedar Shaklee lain lah harganya. Ikut caj poslaju/Gdex/ mana-mana yang berkenaan.

Haa senang je kan nak jadi ahli.
Yang paling penting REGISTER DENGAN ORANG YANG ANDA PERCAYAI, jangan sebarang register. Terutama jika anda berniat untuk serius berniaga. Kalau tak, takut anda ditinggalkan terkontang-kanting takde sape nak ajar cara buat bisnes.
Kalau anda tak nak berniaga pun, sila cari orang yang anda percaya. Karang takde sape nak ajar cara amik supplement, kan susah? Lagipun buatnya tiba-tiba terdetik nak berniaga, haaa tak ke susah, takde orang nak ajar? Betul takk??

Hmm.. tu je lah kot, perkongsian untuk menjadi ahli Shaklee. Kalau anda nak join AD-DINA TEAM di bawah saya, adalah dialu-alukan. In sha Allah saya akan guide anda sehabis daya saya. Selagi mana anda ingin berjaya.

Kami berada dia bawah payung kumpulan JUTAWAN SHAKLEE kelolaan Master Cery, dan SHAKLEE2U kelolaan Master Iffah. Haa tu nanny dengan ummie Shaklee saya. Diorang dan adik beradik Shaklee yang bawa saya hingga ke tahap ini. Sumber inspirasi dan pembimbing saya. Penting ni group yang berjaya, sebab kalau kita nak berjaya kena kawan dan ikut cara orang yang berjaya dah buat. Sonang yo! Rajin, usaha, right mind, right attitude, doa, tawakal = SUCCESS!!!

Ieja Ibrahim
016-6658245
YOUR SHAKLEE DISTRIBUTOR

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s