Posted in 3 C, SHAKLEE

SHAKLEE BUSINESS – SYARAT KELAYAKAN

Assalamualaikum..

Uish, lama betul tak berupdate. Ampun maaf atas kesihatan yang kurang mengizinkan. Hari ni nak cerita tentang KELAYAKAN ASAS NAK BUAT BUSINESS SHAKLEE. Mungkin ramai yang dah tau, ramai yang nak cuba, tapi tak konfiden, dan rasa tak mampu nak buat. Jadi meh sini kita tengok syarat-syarat asas nak buat business Shaklee.

PERKARA YANG ANDA TAK PERLU ADA:

1. TIADA DUIT

Kenapa saya kata kalau anda takde duit anda layak buat business ni? Sebab modal cuma RM65 (tambah postage memberkit RM 10 semenanjung atau RM 20 Sabah/Sarawak). Jadi maksimum modal cuma RM85. Jadi, kalau anda tiada modal, Shaklee is the right business for you!

2. TIADA MASA

Anda tak perlu banyak masa untuk mulakan business anda. Jika anda ada masa untuk baca post ini, maka anda cukup masa untuk buat Shaklee. Jika anda masih sempat layan telenovela di TV setiap hari, maka anda ada masa yang cukup banyak untuk buat Shaklee. Anda cuma perlu fokus 2-3 jam sehari untuk business ini.

3. TIADA PENGALAMAN

Anda tidak perlukan pengalaman bertahun untuk mulakan business Shaklee. Semua orang bermula dengan ZERO. Pengalaman akan datang apabila anda mulakan perniagaan anda dengan Shaklee. Tak pernah berniaga? Tiada masalah. Tak pernah tahu tentang supplement? Tiada masalah. Yang penting minat dan usaha untuk belajar.

Kalau semua tak payah ada, jadi apa yang anda perlu ada?

DREAMS AND PASSION

Anda cuma perlukan mimpi-mimpi zaman kanak-kanak yang anda kecilkan apabila menyedari keupayaan anda tidak sebesar mimpi anda.

Mimpikan mahligai..

20140414-082542.jpg

Atau kereta mewah…

20140414-082615.jpg

dan masa bergembira bersama keluarga…

20140414-082649.jpg

Tambahkan semangat keinginan yang tinggi untuk membantu orang lain, dan anda akan berjaya membina asas perniagaan anda dalam Shaklee. Of course, anda perlu berusaha dan tahan dengan segala onak duri, kerana tanpa usaha, tiada apa yang mudah dalam dunia ni. Tetapi, dengan kesungguhan nothing’s IMPOSSIBLE.

A journey of a thousand miles starts with a single step.

Mari mulakan langkah anda hari ini.

Hubungi saya:
Ieja Ibrahim
sms/wa: 016-6658245
emel: ijask@hotmail.com

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s