Posted in motivasi, PERSONAL, TIPS JUTAWAN

10 THINGS I AM GRATEFUL FOR TODAY

Kata mentor saya pagi ini; Bangun pagi listkan 10 perkara yang anda syukuri pagi ni. Sebab saya dah pun sampai tempat kerja, mari kita listkan kebaikan setakat hari ini:

1. Masih berpeluang bernafas menghidup udara segar, boleh bangun bersolat dan pergi kerja.

2. Bangun dengan anak-anak dan suami di sisi.

3. Dapat berita mak ayah dan adik dah pun selamat sampai ke Mekah menunaikan umrah. Semoga mereka mendapat umrah yang mabrur.

4. Berpeluang bekerja dan berbakti pada masyarakat. Bayangkan orang yang tiada kerja, tiada makanan.

5. Pagi-pagi dah ada orang order barang Shaklee. yeay!! mari senyum sampai telinga :))

6. Dikurniakan suami yang sangat-sangat memahami, walaupun kadang-kadang macam tak berapa faham, tp rajin gak dia nak tolong bini! hehehe 😉

7. Anggota badan yang masih berfungsi sempurna. Tak ada yg kurang.

8. Mak ayah yang masih sihat dan kuat.

9. Adik-beradik yang bertolak ansur. Yes, we do have our differences, tapi mereka ada bila diperlukan.

10. Keluarga Shaklee yang hebat, saling mengingatkan dan saling membantu.

“Maka yang mana satu diantara nikmat Tuhanmu yang ingin engkau dustakan?”

Mari, belajar bersyukur. Jika kita tak bersyukur dengan yang sedikit, bagaimana mahu bersyukur dengan yang banyak?

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s