Posted in PRODUCTS

27 Ramadhan

Assalamualaikum..
Busy mengemas rumah.. bila perut memboyot camni, kemas rumah pun kena tackle part by part, tak tau lah bila nak habisnya..hahahaha
Tapi takpe, rajin dan usaha tangga kejayaan, sepertimana saya akan berusaha untuk khatamkan Quran sebelum 30 Ramadhan, walaupun satu ramadhan start dengan Juzu’ 10! Cita-cita OJOD (one juz one day) tak tercapai tahun ini.

Apa pun, saya syukur sangat-sangat sebab banyak sangat perkara-perkara yang menyedarkan saya Ramadhan ini. Dengan perang di Gaza, MH 17, dan lain-lain lagi, mengingatkan saya betapa ajal dengan hidup kita ini jaraknya cuma sekelip mata. Sebab kita tak tau bila ajal kita akan menyapa. Seperti antara bait-bait nasyid Al-Qassam – “Ajal dah tertulis di Luh Mahfuz”.

Ya, ajal dah tertulis. Mungkin 10 tahun lagi, mungkin hari ini, mungkin seklip mata lagi. Entah bila. Orang sakit berpuluh tahun, sampai kita fikir, bila lah dia ni nak mati, tapi kita? Entahkan kejap lagi tergelincir lalu mati. Siapa tahu, kan? Ajal dah termaktub. Tapi, di manakah kita waktu ajal menyapa? Dalam sujud padaNya? Atau dalam kelalaian membalas whatsapp waktu memandu? Semoga nyawa ditarik dalam keadaan beriman. Aminn Ya Rabb..

Apapun, lagi 2-3 hari nak raya..tak salah mempersiapkan diri menyambut kemenangan, tapi harapnya tak berlebihan sampai terabai amal ibadat di malam-malam terakhir Ramadhan. Ingatan untuk diri sendiri, yang kadang lebih sayang tikar bantal daripada telekung sejadah.

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk kaum keluarga, pembaca semua, pelanggan Ad-Dina Shop, anak-anak Ad-Dina Team, adik beradik S2UFamilies dan Jutawan Shaklee. Semoga Ramadhan yang berlalu tak sia-sia. Dan semoga apa-apa kebaikan yang kita berjaya lakukan di bulan Ramadhan, berjaya kita teruskan amalnya hingga ajal memanggil.

20140725-104657.jpg

Salam Sayang,
Ieja Ibrahim
Ad-Dina Shop
016-6658245
Your Shaklee Distributor.

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s