Posted in FAMILY, Kids/Baby, RECIPE

Sos epal aka Applesauce

Assalamualaikum..

Salam jumaat yang penuh barakah..

Esok bercita-cita nak cuba buat applesauce in sha Allah. Ini gara-gara melayan anak-anak tengok cerita SID THE SCIENCE KID lah nih. Kerana dia kata ‘cooking is a chemical process’ dan dalam salah satu siri dia, dia tunjuk cara buat pancake dan buat applesauce  kat sekolah.

Best jugak layan Sid The Science Kid ni. Sebab dia explain benda-benda sains guna bahasa mudah. Macam salah satu episod tu dia tanya; “why my ice pop melt?” — which of course membuatkan saya kena buat ice pop untuk adam dan dina. Hahahah. Pengaruh tv. Yang baik takpe, yang dok berlawan nak jadi ultraman tu buat ibu dan papa pening kepala!!

image

The characters: Sid, Gabriella, May dan Gerald and of course Teacher Susie, Mom, Dad and Zeke (Sid’s family).

Jika anda mencari rancangan yang berilmiah dan fun untuk anak-anak  saya cadangkan anda cari CD ni. Saya beli hari tu kat AEON Melaka. Laa ni tak jumpa dah. Kena google kot ada jual online..

Anyways, ni nak tepek dulu resepi applesauce sebelum lupa.. hehehe. Senang je sebenarnya. Semoga berjaya!

image

Resepi daripada: simplyrecipe.com

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s