Posted in Breastfeeding dengan Shaklee, ESP, SHAKLEE, Shaklee Effects

ESP DAN PENYUSUAN SUSU IBU

Assalamualaikum,

Hari ni cerita sikit tentang manfaat ESP untuk ibu hamil. ESP atau nama penuhnya (nama penuh tu..maxam sekolah pulak :p) .. ENERGISING SOY PROTEIN.

Jadi, fungsi utamanya mestilah untuk bekalkan protein, kan? Jadi apa pentingnya protein pada kita? Kenapa kita perlu ambil protein?

Sebenarnya semua sel, tisu, organ dalam badan kita terbentuk daripada molekul-molekul protein. Jadi nak baiki sel pun kenalah gunakan protein. Sebab tu kena ambil cukup protein untuk repair dan baiki sel. Sebab tu ramai yang kata, kulit makin gebu, kulit baby pun halus mulus bila ambil ESP. Sebab kulit tu dibaiki dan terbina elok cantik je dengan protein yang cukup.

Kalau tak cukup, jadilah kulit kusam dan cepat berkedut. Tak rela I!!!

image

Formulasi ESP juga ada kalsium untuk bantu membekalkan kalsium yang cukup untuk ibu. Ye lah, dah kalsium tu kan penting untuk bentuk tulang dan gigi bayi, kalau ibu tak cukup kalsium, nanti bayinya tulang kuat, gigi cantik, ibunya?? Umur 40tahun tulang dah reput, sakit sendi sana sini, gigi pun dah hukum ganti gigi palsu! Tak nak lah macam tu, kan?

ESP ni juga mempunyai indeks glisaemik yang rendah, jadi SANGAT SESUAI untuk ibu yang ada diabetik. Sebabnya, ia membantu kawal paras gula dalam darah. Juga membantu mengawal paras kolesterol dalam darah.

Haa soya juga merupakan antara ‘milk booster’ selain habbatussauda, alfalfa, longan, kurma cina, dan lain-lain lagi. Jadi secara tak langsung dapatlah meningkatkan pengeluaran susu ibu.

Haa.. banyak manfaatnya untuk ibu dan bayi.

Ni gambar freezer customer saya yang mengambil ESP sejak awal berpantang.
Sekarang beliau siap ada anak susuan lagi.. Alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah jua šŸ™‚

image

Psst: tu bukan aiskrim atau dadih ye, tapi FROZEN EBM šŸ™‚

Seronok, kan bila tengok??
Syukur Alhamdulillah.

Jadi, apa tunggu lagi?
Promo ESP sepanjang OKTOBER je tau!!! Jangan fikir lama-lama, nanti menyesal!!

Ieja Ibrahim
016-6658245
ijask@hotmail.com

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s