Posted in CONFINEMENT, Parenting, PREGNANCY, Set Kesihatan Asas, SHARING

NEWBORN CHECKLIST

Assalamualaikum..

Memandangkan saya dah nak meletup beberapa hari je lagi, dan ramai juga kawan-kawan yang bakal meletup nanti, jadi nak share NEWBORN CHECKLIST yang comel ni. Dilukis oleh rakan sekolah saya yang pandai men-doodle (eh, ada ke perkataan ni?), puan Marliza Yanti.

image

Comel, kan?? Untuk anda yang berniat untuk menggendong anak, anda boleh lah tambahkan Carrier pilihan anda dalam list – ringsling, wrap, SSC (yang penting bukan crotch carrier ye!). Sayangnya kebanyakan carrier yang dijual dipasaraya besar seperti aeon, parkson dll adalah crotch carrier yang kurang bagus untuk perkembangan tulang bayi.

Oh, beliau ada juga pernah memberikan saya baby checklist dalam bentuk excel. Masih ada saya simpan dalam emel saya. Jadi, untuk para ibu atau bakal ibu yang inginkan list tersebut boleh emel saya: ijask@hotmail.com.
Nanti saya emelkan pada anda. Benda baik perlu dikongsi, kan??

Doakan keselamatan saya dan bayi. Walaupun dah kali ke-3, debar dia masih ada. Ke sebab dah 3 kali, maka lebih berdebar?? Heheh boleh jadi juga, kan?? Semoga selamat dioperasi tanpa komplikasi. Aminn.

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

One thought on “NEWBORN CHECKLIST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s