Posted in Advance Joint Health Tablet

BLACKHEADS DAN WHITEHEADS

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim..

Sebab bulan ni, bulan kecantikan, kita cerita masalah kecantikan lah ye!

Blackheads dan whiteheads. Sape takde? Cuba angkat tangan??
Tipu kot kalau takde.. kalau tak banyak pun sikit mesti ada kan?

Haa….sebenarnya blackheads dan whiteheads ni adalah sejenis jerawat juga. Ia terjadi apabila kotoran terperangkap pada pori-pori kulit muka tu. Tak kisahlah anda bermekap atau tidak, kotoran dan minyak dari persekitaran pasti boleh menyebabkan cela pada wajah.

Blackheads terjadi pada folikel kulit yang mempunyai bukaan besar. Ini mengakibatkan oksidasi pada kotoran di dalamnya menghasilkan warna hitam.

Whiteheads pula berlaku pada folikel yang lebih kecil. Tiada oksidasi berlaku, jadi kotorannya kekal bewarna putih. Sekiranya keduanya dijangkiti, maka terbentuklah jerawat yang lebih besar.

Antara cara popular menghilangkan kedua-dua kotoran ini adalah dengan memicitnya keluar menggunakan blackhead extractor. Ia biasanya dilakukan di pusat rawatan kecantikan. Siapa biasa buat facial, mesti tahu, kan? Saya paling tak suka buat facial, sebab ni lah. Sakit!! Meleleh air mata.

Ada juga petua-petua lama yang boleh digunakan untuk menghilangkan tanda-tanda ini:

image

Haa ni saya ambil dari website eh.com.my.

Macam leceh kann??

Demi sebuah kecantikan…ku sanggup korbankan segalanya!! Ecehh!!

TAPI kan… nak tak kalau saya kongsi satu produk yang natural yang boleh bantu anda hilangkan cela di wajah???

Macam ni:

image

Gambar no 1 sebelum, no 2 selepas penggunaan Nutriwhite Make Up remover:

image

Antara ciri-cirinya:

🍄 Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
🍄 Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
🍄 Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
🍄 Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Harga: RM 95

Jadi, apa lagi??
Meh pakat borong ramai-ramai.

Ieja,
Mementingkan kecantikan dan kesihatan anda!!!
016-6658245

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s