Posted in BABYWEARING ROCKS!

MELAKA ROYAN AND POTLUCK 9/10/15

Babywearing.

Sebenarnya dah lama dah berbabywearing. Beli ring sling dan ssc waktu Dina baby. Pakailah. Sampai Dina pandai jalan. Pastu tak pakai dah.

Bila pregnantkan Noah, mula berjinak-jinak join group. Dan cuti berpantang yang lama lepas bersalinkan Noah, lagi macam-macam yang terrbeli.

Join group whatsapp ‘Geng Gendong Melaka & N9’, tapi tak pernah berkesempatan pergi gathering. Hajat ada, tapi mungkin sebab waktu yang kurang sesuai, dan segan juga kot.. jadi tak pernah pergi gathering.

Bila ada group whatsapp, sembang lebih mesra sikit berbanding kat Fb group. Join travel carrier Sabrina si doktor gigi. Sebab travel dalam melaka, maka jumpa lah Kak Sue dan Kak Wawa. Sekali. Sekejap je pun.

Bila rakan-rakan group whatsapp cerita pasal nak buat gathering tapi jerebu. Suggest buat indoor. Rasa nak offer diri, tapi segan. Kita bukan siapa-siapa kan? Hihihi. Sampai K Wawa sebut nama. Hahahah. Ye lah, kawasan ada kan. Alhamdulillah. On je lah.

Tak pasti nak expect apa.

Betul-betul cuma pernah jumpa 2 orang. Sorang lagi, Afiqqah, kakak pada staff kat klinik. Pun tak pernah jumpa. Cuma dengar cerita.

Tapi..mungkin sebab niatnya nak merapatkan ukhuwah, Allah mudahkan. Ramai juga yang datang. Walaupun separuh (ke lebih?) Saya tak ingat nama. Pasti akan tanya lagi bila jumpa nanti. Hahahhaa. Tapi sungguh, seronok rupanya.
Mak kata, ni memang gendong-gendong je? Takde jual-jual barang ke?
Heheh takkk.. tak jual, cuma bila dah try teringin nak beli je…. hahahhahahaha.

Terima kasih pada yang sudi hadir. Ampun maaf jika ada yang terkurang. Terima kasih bawak bekal makan macam-macam. Sedap-sedap semuanya. Nisa yang baik hati siap hantar tosai sebab semalam tuan rumah tak sempat makan tosai.

Apa-apa pun, meh kita tengok gambar…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Malas nak edit + tulis caption. Hahahhaa.

Apa pun.. sayang korang lah!
Lain kali jumpa lagi, in sha Allah.

Walaupun ramai yang first time jumpa, tapi gaya macam hari-hari jumpa je. Hihihi. Seronok sangat!

Alhamdulillah.

Kenyang makan tosai petang ni!

Ieja Ibrahim

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s