Posted in ESP, Set Kulit, SET SUPPLEMENT

SOYA UNTUK KULIT CANTIK

Bismillahirrahmanirrahim.

image

Hari ni nak share sikit pasal soya dan kulit. Almaklumlah, sebab bulan ni promo ESP BELI 2 OFF 5%, atau BELI 6 DAPAT 7, maka kita revise sikit antara manfaat kacang soya ni.

Sebenarnya, kacang soya ni sangat bagus untuk mereka yang mempunyai ‘combination skin’, alaaa yang setengah tempat berminyak, setengah tempat kering. Biasanya berminyak kat zon T (hidung-dahi), tapi kawasan pipi, bawah dagu kering, kadang-kadang sampai menggelupas pun ada.

Haa kat sini lah soya ni bertindak, sebab dia bijak “smart moisturiser” katanya. Dia lembapkan kawasan kering, pada masa yang sama, dia kurangkan minyak pada kawasan yang berminyak. Jadi dia lembut dan licinkan kulit sambil meratakan tona muka yang tak sekata.

Haa patutlah aku rasa hidung aku dah kurang berminyak. Bijak rupanya soya ni. Tak sia-sia gigih telan ESP + Tamar Cocoa tiap-tiap pagi. Hehehe.

Soya juga ada ‘aglycones’, satu bentuk isoflavone yang boleh mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada muka. Kesannya?? Pastilah kulit yang nampak lebih muda dan comel dari biasa.

Korang mesti selalu dengar pasal kolagen kan? Tipu lah kalau tak pernah.. haa soya ni boleh tingkatkan penghasilan kolagen, dan membaik pulih elastin, kedua-dua ini adalah protein penting dalam memastikan kulit yang lebih anjal dan tegang. Proses penuaan menyebabkan kekurangan kedua-dua protein ni. Bila kurang, kulit jadi geleber dan berkedut lebih cepat.

Ada juga kajian yang mengatakan soya membantu mengurangkan kesan akibat pancaran matahari macam garis halus, tona tak sekata, kulit kasar, blotchiness dan lain-lain, cumanya benda ni memerlukan kajian yang lebih mendalam lagi untuk kaji macam mana soya boleh membantu di situ.

Haaa best kann?? Sebab tu ramaai sangat ibu menyusu yang ambil ESP bagi feedback kata, bukan setakat tambah susu, tapi bila dah lama konsisten, kulit pun jadi cun dan glowing gituuu haà.

Soooo siapa yang belum try tu, WAJIB cuba!! Bukan ibu je tau, yang bukan ibu pun boleh. Lelaki pun boleh. #rugitaktry!
Apatah lagi di kala promo ESP yang harga super duper bombastik ni. Expiry date pun lamaa lagi, hujung tahun depan. So boleh beli buat stok terus. Jimattt!!

Nak order, boleh WA/SMS 016-6658245 ye!!

image

image

Ieja Ibrahim

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s