Posted in TESTIMONI, Vivix

GOUT DAN VIVIX

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari ni saja nak share sikit tentang gout. Suami saya seorang penghidap gout. Sebelum ni sekitar tahun 2010-2012 beliau agak kerap kena attack. Masa 2012 saya baru kenal Shaklee, so untuk elak dari kean attack, dia mula ambil ALFALFA, VITAMIN C DAN OMEGAGUARD untuk bantu kurangkan serangan gout. Alhamdulillah, berkat konsisten, attack gout beliau berkurangan sangat-sangat. Cuma kalau makan kacang sahaja, baru terasa sikit sakitnya.

Tapi biasalah, sebab sifat manusia yang mudah lupa tu, startlah balik kurang menjaga diet. Belasah je. Cuma avoid kacang, yang lain-lain tu tetap makan juga. Supplement pun dah mula culas.

Alkisah, sejak hujung tahun lepas, serangan gout jadi makin kerap, dan berlarut-larutan berhari-hari makan ubat baru ok. Sebelum salah makan dan start sakit balik. Sebab attack agak kerap, Dr cadangkan start ambil allopurinol untuk kurangkan uric acid. Bila terlupa ambil, attack datang balik.

So saya suggest untuk restart supplement. Tapi mungkin sebab level agak tinggi, jadi supplement yang sebelum ni dia ambil, jadi tak begitu berkesan. Saya cadangkan dia ambil VIVIX, tapi entah kenapa dia reluctant nak ambil, walaupun ada testimoni vivix yang berkesan seperti kat bawah ni:

image

image

image

Ini antara yang saya jumpa melalui google image. Tapi masih dia tak yakin untuk cuba.

Sampailah saya search article tentang resveratrol, dan jumpa abstract ni:

image

Daripada kajian ini, yang dijalankan ke atas tikus menunjukkan resveratrol boleh menghalang serangan gout dengan menghalang inflamasi pada sendi dan mengurangkan paras uric acid dalam darah. Saya bacakan pada dia, dan dia setuju untuk cuba vivix.

Alhamdulillah, kali kedua ambil, sakit kaki berkurangan sangat-sangat and boleh solat macam biasa walaupun tanpa painkiller. Syukur sangat.

Jadi misi kami kali ini untuk beliau terus ambil Vivix dan tengok kesan jangka panjang penggunaan Vivix. Semoga Allah mudahkan. Harapnya lepas ni, tak kena attack lagi dan boleh buat aktiviti harian dengan lancar. In sha Allah.

Jadi bagi penghidap Gout di luar sana, boleh cuba VIVIX untuk bantu simptom gout anda. Terbukti dengan kajian klinikal, dengan izin Allah jua, in sha Allah.
Kalau nak order, boleh WA 016-6658245. Saya prefer WA sebab saya bekerja kadang-kadang tak sempat jawab telefon. Jadi kalau nak telefon selepas waktu pejabat lah ye!

image

Ieja Ibrahim

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s