Posted in PERSONAL

FREE MARKET, MADRASAH DARUL AITAM

Bismillahirrahmanirrahim..

Sebelum ni, dok tengok orang join free market. Hari ni, diberi keizinan untuk join, alhamdulillah.

Free market hari ni di Madrasah Anak Yatim Darul Aitam, Bukit Pegoh, Telok Mas, Melaka.

image

Sebenarnya berdebar-debar juga nak pergi, sebab first time kan, tak tau apa nak expect. Patutnya datang sehari awal hantar barang, tapi tak sempat, jadi pagi-pagi tadi terus datang je.

Jumpa boss lama, Dr Zainal dan isteri, Dr Mai. Dia tanya saya wakil apa? Hehehe wakil diri sendiri je, takde wakil NGO mana-mana. So, set up barang-barang ‘jualan’. Ada ceramah/taklimat sikit dari Ustaz Ismal yang jaga madrasah tu, dan Free Market pun bermula.

Seronok sebenarnya tolong orang pilih barang. Excited nak bagi habis barang :D. Adam Dina pun semangat bagi plastik kat pakcik makcik tu pilih baju. Cuma rasa ralat bila ada yang cari baju budak 7-8 tahun, tapi baju yang ada baju baby sampai 3-4 tahun je.

image

Baru sampai nak setup booth

image

Kita makan dulu! Bagi tenaga nak berniaga.

Alhamdulillah  great experience. Jumpa rakan-rakan baru, ada NGO Belia Melaka Prihatin (boleh search FB page diorang) yang bagi food kat gelandangan sekitar Melaka. So siapa berminat boleh join diorang. Diorang pun cari volunteers gak untuk pass food around.

Lepas ni, kalau ada boleh join lagi. In sha Allah.

Ieja Ibrahim

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s