Posted in Set Kulit, SKIN CARE

NUTRIWHITE SKIN CARE SET

Bismillahirrahmanirrahim.. 

Hmm hari ni nak mula start guna nutriwhite lotion ni. Sebelum ni cuma guna Make up remover,  Deep foaming cleanser,  dan essence je.  Baru ni nak add lotion ni.  

Sebabnya hari tu,  nutritionist kata kena bagi kulit extra uv protection supaya tak nampak kusam dan melambatkan kesan penuaan.  Jadi,  kena add lotion ni dalam regime harian. Sebab dia ada SPF 15 yang membantu memelihara kulit dari dalam.  

Sebenarnya,  ada 5 step penjagaan muka dari luaran menggunakan Nutri white skin whitening regime ni.  

5 step waktu pagi,  6 step sebelum tidur.  

Hari ni kita tengok yang step awal pagi ye! 

STEP 1 : GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER.  

Cara guna dia,  urut pada kulit muka yang basah,  kemudian bilas dengan air suam.  

Ia membantu menghilangkan kotoran dan daki pada muka.  

STEP 2 : NUTRIWHITE SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER. 

Ni,  macam guna toner biasa,  letak dekat cotton ball, dan sapu pada muka.  

Ia bertindak menyegarkan kulit muka,  dan mengembalikan kulit muka kepada pH asal selepas dicuci.  Jadi kulit akan rasa lembut dan menyegarkan.  

STEP 3: DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE 

Yang ni pula,  lepas kulit dah bersih,  kita sapukan essence ni rata-rata pada kulit muka.  

Tujuan dia mencerahkan complexion muka sambil melembap dan melembutkan kulit.  

STEP 4 :NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT.  

Spot treatment ni kita sapu pada kawasan-kawasan gelap pada muka.  Ni yang jeragat,  pigmentasi tu boleh sapukan spot treatment ni.  

Tujuan dia,  untuk mencerahkan semula jeragat,  atau pigmentasi pada kulit. 

STEP 5: NUTRIWHITE ULTIMATE PROTECTION WHITENING LOTION

Last step,  lepas kita sapu semua-semua di atas,  kita cover dengan lotion ni rata-rata sebagai perlindungan. 

Lotion yang ringan,  tapi sangat efektif untuk melembapkan kulit dan melindungi daripada sinar matahari.  

Barulah kulit nampak cerah,  dan glowing gitu.  

Kalau untuk penjagaan dalaman,  boleh ambil Kolagen,  Vitamin C dan Vitamin E untuk keanjalan dan mengurangkan kesan penuaan pada kulit. 
Bagi rawatan kulit pada waktu malam pula,  kita mulakan dengan NUTRIWHITE GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER.  

Urut pada kulit dan kemudian bilas dengan air.  Anda boleh juga menggunakan kapas muka untuk aplikasi.  

Ia membersihkan kesan solekan dan kulit-kulit mati dengan lembut dan berkesan, tanpa rasa berminyak.  Blackheads whiteheads pun boleh hilang tau! 

Lepas tu,  kita apply STEP 1 – 4 macam yang siang tadi kan,  cumanya pada waktu malam,  kita tak guna lotion,  tapi kita guna OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM.  

Yang ni,  kita sapu rata je pada muka dan leher.  

Fungsi dia,  menambahkan nutrisi pada kulit muka sewaktu tidur.  Jadi,  bila bangun pagi,  kulit rasa lebih lembap,  cerah dan licin sewaktu pagi.  

Best tau! 

Set ni,  tahan lebih 6 bulan bergantung pada penggunaan kita lah.  

Kalau beli full set ni, layak untuk dapat keahlian shaklee percuma,  dan juga bonus cashback yang akan dimasukkan ke akaun anda pada pertengahan bulan depan.  

Macam mana nak jadi ahli?  

Anda boleh klik di sini.

Atau,  anda boleh WA saya di 016-6658245.

Consult bagi jadi 😉

   

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s