Posted in Peppermint Ginger, Shaklee Effects, TESTIMONI

TESTIMONI : PEPPERMINT GINGER

image

Hari ni nak share experience saya sendiri hilang gastrik dengan peppermint ginger.
Peppermint ginger.

Sebenarnya masa saya sekolah dulu, dari sekolah rendah memang kerap kena gastrik. Naik sekolah menengah kurang sikit. Last saya kena paling teruk masa 3rd year medic. Stress agaknya sebab kena repeat paper. Sampai guling2 rasa nak gi spital tapi tak tau nak ajak sape. Telan gaviscon pun tak hilang. Lama gak lah kena tu. Sepanjang malam tak tidur. Memang selalu gak kena, Gaviscon tu memang sentiasa atas meja study.

Start kerja gastrik hilang. Miracle betul sebab kalau nak ikut lagi tak sempat makan kan. Rezeki alhamdulillah, Allah nak suruh saya fokus jaga patient agaknya. Hihihihi. Memang lama sangat takde attack.

Lepas tu pregnant Noah saya mabuk. Jadi peppermint memang jadi sahabat karib selain chewable C. Tapi lepas pregnant tu saya dah tak ambil peppermint dah lah. Dah baik mabuknya heheh.

Lepas tu start tahun lepas husband mula banyak outstation. Bila dia outstation memang saya terkejar-kejar. Mula-mula seminggu 1-2 hari je, lepas tu lama-lama permanent dah kerja KL sekarang. Memang kelam kabut lah. Dinner memang selalu lewat sebab balik kerja amik anak hantar ngaji dulu, baru balik rumah. Maghrib baru sampai rumah. Dengan si kecik breastfeed memang pukul 9 lebih baru dapat dinner. Kadang-kadang pukul 10 baru dapat makan.

Start lah gastrik balik. Stress pun ye jadi mak kena tinggal ni. Semua kena buat sendiri. Tu yang kerap kena balik.

Sekali tu mmg berguling kena. Mujur masa tu suami ada. Memang tak larat dah. Teringat peppermint, telan 2 biji. Pastu tdo. Alhamdulillah lega. Since then, sekarang mmg saya ambil 1-3 biji sebelum tdo. Sebab biasa mmg kena malam sbb dinner lewat kan. Kdg2 masak sempat bagi anak makan je. Kita makan kemudian. Perut pun dah masuk angin.

Tapi alhamdulillah, kalau rasa sikit2 tu hilang lah. Takde kena attack teruk sampai guling2 macam dulu.

Gastrik kalau yang teruk memang kadang rasa sampai nak muntah, nak pitam pun ada. Yang pernah rasa je tau. Hehehe 

Ieja Ibrahim

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s