Posted in Collagen Powder

KENALI KOLAGEN ANDA : SHAKLEE COLLAGEN POWDER 

Bismillahirrahmanirrahim 

Hari ni,  mari kita kenali Shaklee Collagen Powder dengan lebih dekat lagi.  

Bahan asasnya,  macam yang kita tahu,  adalah sumber kolagen dari sisik ikan merah.  Kenapa ikan merah? Kenapa bukan ikan lain? 

Ikan merah ni,  ikan yang tinggal 5000 meter di dasar air. Jadi, sisik ikan merah ni merupakan sisik ikan yang kuat dan tahan tekanan air. Jadi dari sisik yang kuat ni,  baru lah kita dapat ekstrak kolagen premium yang bermutu tinggi. Kadar penyerapannya pun lebih tinggi berbanding kolagen haiwan. 

Saiz molekul kolagen Shaklee pula cuma 1000 Dalton, jadi ia sangat mudah di serap oleh tubuh.  Cuba anda lihat gambar ini sebagai perbandingan.  Kolagen brand lain,  dengan Shaklee Collagen Powder. 

Selain Sisik Ikan Merah,  SCP mengandungi 6 lagi bahan-bahan lain yang membantu meningkatkan fungsi kolagen di dalamnya.  

Haa kenapa pulak nak ada extra ingredient? Haa tu lah istimewanya Shaklee!! 

Macam Ekstrak Biji Camellia Japonica tu,  mengandungi asid oleik, yang bertindak sebagai emolien dan pelembap kulit dan isoflavone, yang bertindak sebagai antioksidan melawan radikal bebas.  

Ekstrak Pfaffia atau ginseng Brazil bila bergabung dengan ekstrak biji Camellia Japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic membantu menghidrat tisu dalam badan.  Kesannya? Kulit lebih lembut,  lembap dan licin.  

Elastin dari kolagen ikan pula membuatkan kulit menjadi fleksible tetapi kekal tegang,  memberikan reaksi melantun apabila ditarik. Hasilnya kulit lebih anjal,  tegang dan elastik.  

Vitamin C dan B. Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas,  manakala Vitamin B pula turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel. 

Ekstrak kekerang membekalkan glucosamine yang penting untuk penghasilan cecair synovial yang menjadi pelincir untuk sendi dan menghidratkan mata. Kerana itu,  shaklee collagen powder sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah ligamen dan sendi. 

Lactobacillus acidophillus.  Sejenis bakteria baik yang membantu mengimbangi mikroflora usus dan membina semula sistem usus yang sihat untuk meningkatkan penyerapan kolagen.  Jadi,  jangan pelik kalau tiba-tiba anda jadi lebih lawas selepas mengambil kolagen! 

Shaklee collagen powder juga telah menjalankan kajian terhadap keberkesanan produk ini. Hasil kajiannya, boleh dilihat dalam jadual di bawah ni :

Haaa best kan?  Bukan sembang kosong tau! Selamat,  Berkesan,  Mesra Alam.  Pilihlah Shaklee! 

Ada 9 hari lagi sebelum berakhirnya harga promosi BUY 7 FOR 6 ATAU BUY 2 OFF 5% Shaklee Collagen Powder.  

Atau anda boleh dapatkan COMBO #palinguntung2016 dengan harga yang berbaloi-baloi.  

WA saya ye; 016-6658245 (ieja) 

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s