Posted in Carotomax, Shaklee Effects

SHAKLEE CAROTOMAX

Shaklee Carotomax mengandungi 6 varieti karotena yang merupakan prekursor kepada Vitamin A. Ia diekstrak daripada rangkaian buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut,  tomato,  biji anggur,  pot marigold,  epal,  strawberi,  minyak sawit,  kentang dan lain-lain. 

Ada 6 fitokimia semulajadi yang terkandung dalam Shaklee Carotomax.  

Alpha Carotene – penting untuk penglihatan malam,  kesihatan mata dan menghalang degenerasi penglihatan

Beta Carotene – memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka,  meningkatkan sistem imun serta mengurangkan risiko kanser usus,  payudara dan prostat.  

Lycopene – bersifat antioksidan,  dan menghalang penuaan organ. Ia juga penting untuk kesihatan serviks,  jantung dan sistem imun tubuh. Lycopene juga membantu mengurangkan masalah prostat. 

Astaxanthin – merupakan pigmen di dalam alga dan fitoplankton dan memberikan warna pink pada ikan salmon. Shaklee walaubagaimanapun menuai astaxanthin daripada mikroalga laut yang lebih poten dan tulen.  Ia berfungsi melindungi kerosakan disebabkan oksidasi kolesterol LDL. 

Lutein –  lutein berfungsi menghalang katarak, glaucoma dan AMD (Age-related macular degeneration) 

Zeaxanthin – berfungsi melindungi mata,  mengurangkan risiko kanser payudara,  ovari,  endometrial dan serviks. 

Haaa ada kesemua 6 jenis karotena yang diperlukan oleh tubuh.  

Jadi apa manfaat utama Shaklee Carotomax ni? 

Meningkatkan kesihatan mata – mengatasi masalah rabun malam,  rabun dekat,  astigmatism,  mata kering (xerophthalmia), glaucoma, katarak,  floaters dan gegelung higam di mata.  

Meredakan penyakit kulit – ia membantu mengurangkan masalah kulit seperti psoriasis,  senile plaque,  kulit kering,  jerawat, dan akne. 

Melindungi epithelial – ia memelihara lapisan luar kornea,  bronkus,  pundi kencing,  ovari,  serta merawat ulser saluran usus.  

Melawan kanser dan oksidasi – pengambilan yang kerap mengukuhkan sistem imun,  melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini membantu mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser paru-paru dan payudara. 

Menghalang jangkitan – Carotomax membantu merangsang enzim pembunuh kuman serta mengurangkan simptom penyakit paru-paru,  batuk,  hepatitis,  asthma dan selsema. 

Menggalakkan perkembangan tubuh yang normal dan sihat – merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja,  menguatkan tulang,  melindungi rambut,  kuku,  gigi,  gusi dan sistem reproduksi. Ia juga membantu penghasilan sperma yang sihat. 

Banyak,  kan manfaat carotomax ni sebenarnya.  Tang antioksidan dan antikanser property tu memang sungguh menarik hati.  Tambah pulak bulan ni Shaklee buat offer PWP buy 1 free 1 dengan pembelian 150 uv. Memang rugi kalau tak grab! Gambar kat poster tu harga untuk distributor. Kalau retail,  RM 74 (tanpa gst).

Ni ada sedikit testimoni carotomax. 

Nak cuba?
Jemput WA 016-6658245. 

Assalamualaikum! 

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s