Posted in Herbal Blend

Nyamuk oh nyamuk

Assalamualaikum.. 

Saja nak share sikit.. 

Krim herbal blend peneman dua tiga hari ni. Sebab sekarang kejap hujan kejap panas, nyamuk pun mengganas. Almaklum kita duduk rumah kampung celah hutan la katakan.. Hihihi

Mama stress bila Nana bangun pukul 3-4 pagi suruh garu tapak kaki tak boleh tdo sebab gatal. Taktau ke orang ngantuk nak tdo? ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚. Pastu merengek. Tau je lah,  kita yang tua ni pun merana kalau nyamuk gigit kat tapak kaki. Apatah lagi budak-budak,  kan? 

Jadi solusinya,  mama sapukan herbal blend cream kat semua orang sebelum tdo. Sebenarnya mama lupa dah herbal blend ni boleh act as insect repellant. Siap lah pergi google cara tak nak bagi kena gigit nyamuk. Hahha struggle tau mama pun! 

Alhamdulillah,  dapat lah tdo nyenyak sampai pagi. Err nyenyak lah sampai bangun mintak susu.  Hehhe. 

Tapi takde lah menggaru. Yang bengkak-bengkak kena gigit nyamuk hari tu pun makin hilang. Alhamdulillah. 

Semoga nyamuk tak kebal dengan herbal blend. Hihihi aminn.  

Jom tidur! 

Jangan lupa ambil wudhu dan baca doa tidur. Kalau dapat baca Al-Mulk,  As-Sajadah dan solat witir, itu yang paling baik! 

#herbalblend #antinyamuk #krimserbaguna #melaka #shakleemelaka #pengedarshakleemelaka #kulitcantik

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s