Posted in gout, Inch Loss

GOUT SEMBUH, KURUS PUN DAPAT! 

Ikhtiar selagi boleh.

Sebenarnya niat dihati nak turunkan paras kolesterol, dan bantu kawal simptom gout, dan harap-harap dapat kawal tekanan darah tinggi juga. 

Almaklum, bila makan tak menentu, berat naik, macam-macam lah penyakit yang datang. 

Kalau masa muda tak usaha kawal penyakit, kesian orang tidur sebantal, tinggal serumah dengan kita nanti. 

Atas dasar itu, En F pun berusaha dengan shaklee. 

Walaupun peringkat awal kerap ditegur si isteri kerana kurang konsisten.  Ehehehe. 

Alhamdulillah berkat senaman, kawalan pemakanan dan pengambilan supplement, Tiba-tiba En F baru tersedar yang beliau berjaya menurunkan berat dari 86kg –  76kg, selepas beberapa bulan.  

Kemudian, simptom gout menyerang semula akibat kurang minum air dan banyak berjalan. Juga sebab kurang kawal pemakanan.  

Bila dikaji, pengambilan phytocol juga terpaksa dihentikan kerana mengandungi soy lecithin. Ini kerana En F sangat alah pada kekacang. Kicap pun boleh menyebabkan beliau terkena serangan gout. 

Vitamin C ditambah kerana vitamin C membantu pengeluaran uric acid dari badan. Awal tahun lalu, beliau juga menambah Vivix dalam rejim harian beliau. 

Beliau juga mula berbekam dan cuba untuk eat clean dan bersenam. 

Berat beliau sekarang sekitar 72-73kg, dengan ketinggian 180 cm. Ideal dah tu. Alhamdulillah. 

Simptom gout pun berjaya dikawal, dan sekiranya ada pun attack, tidak seteruk dahulu. Semua dengan izinNya.
Berminat?

Wa segera – – > KLIK SINI
#pengedarshakleemelaka #shakleehomebusiness #onlinebusiness #atasigout #kurusuntuksihat #kolesterol

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s