Posted in ANTI-PENUAAN, ESP, Omega Guard, Vitalea

Supplement Untuk Ibu Ayah

Bismillahirrahmanirrahim.

Lama tak bersiaran. Hari ni nak share sikit tentang supplement asas ni. 

Kesian bila tengok mak ayah kita yang dah berusia tu. Selera makan pun kurang, apatah lagi kalau yang tinggal sorang tu. Ye lah, makan sorang-sorang ni, manalah selera nak makan. Kita ni pun, kalau makan sorang, hmm memang masak simple simple je. Silap silap makan telur goreng kicap je hari-hari. hehe. 

Bila selera kurang, memang zat makanan yang dapat tu pun kurang lah. Nak dapat 5 hidangan buah atau sayur setiap hari? Dapat 2-3 hidangan pun dah cukup baik. 
Tambah pula bila gigi tak ada, laaagi mencabar nak kunyah sayur, buah. Sudahnya, tak makan sayur, atau kalau makan pun, sikit sangat, memang tak berapa nak cukup untuk keperluan harian.

Jadi, cara nak tambah, boleh tambah 3 supplement asas ni. 

Sesuai untuk tenaga, jantung dan memori. Itu yang penting, kan di usia emas ni. 

Vitalea tu, multivitamin, boleh penuhkan keperluan nutrisi yang tak cukup sebab diet tak seimbang. 

Omegaguard pula, untuk kesihatan jantung, salur darah dan elakkan risiko lupa atau nyanyuk. Bahaya bila terlupa. Lupa padam gas kat dapur, lupa kunci pintu, lupa jalan balik. Ini semua mengundang bahaya pada mak ayah kita.

ESP pula untuk bekalkan protein dan kalsium untuk badan. Jadi kalau ada luka ke apa ke, cepatlah sembuhnya in sha Allah. 

Ni tiga yang paling penting bagi saya. Kalau nak yang full set pun ada, tapi tu kita cerita lain hari. Nak buat sarapan kejap. hehhehe. 

WA 01666658245

#readystockShakleeKandang #shakleemelaka #KhasIbuAyah #healthyaging

Advertisements

Author:

A Doctor by profession, a blessed mother of 3, a wife, daughter and sister. I'm also your preferred Shaklee Independent Distributor (ID 887121). Apart from treating patients using medicines, I believe in giving our body the best nutrition via food and supplements to maintain health and improve our quality of life. Feel free to whatsapp me at 016-6658245 for consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s