Posted in ANTI-PENUAAN, ESP, Omega Guard, Vitalea

Supplement Untuk Ibu Ayah

Bismillahirrahmanirrahim.

Lama tak bersiaran. Hari ni nak share sikit tentang supplement asas ni. 

Kesian bila tengok mak ayah kita yang dah berusia tu. Selera makan pun kurang, apatah lagi kalau yang tinggal sorang tu. Ye lah, makan sorang-sorang ni, manalah selera nak makan. Kita ni pun, kalau makan sorang, hmm memang masak simple simple je. Silap silap makan telur goreng kicap je hari-hari. hehe. 

Bila selera kurang, memang zat makanan yang dapat tu pun kurang lah. Nak dapat 5 hidangan buah atau sayur setiap hari? Dapat 2-3 hidangan pun dah cukup baik. 
Tambah pula bila gigi tak ada, laaagi mencabar nak kunyah sayur, buah. Sudahnya, tak makan sayur, atau kalau makan pun, sikit sangat, memang tak berapa nak cukup untuk keperluan harian.

Jadi, cara nak tambah, boleh tambah 3 supplement asas ni. 

Sesuai untuk tenaga, jantung dan memori. Itu yang penting, kan di usia emas ni. 

Vitalea tu, multivitamin, boleh penuhkan keperluan nutrisi yang tak cukup sebab diet tak seimbang. 

Omegaguard pula, untuk kesihatan jantung, salur darah dan elakkan risiko lupa atau nyanyuk. Bahaya bila terlupa. Lupa padam gas kat dapur, lupa kunci pintu, lupa jalan balik. Ini semua mengundang bahaya pada mak ayah kita.

ESP pula untuk bekalkan protein dan kalsium untuk badan. Jadi kalau ada luka ke apa ke, cepatlah sembuhnya in sha Allah. 

Ni tiga yang paling penting bagi saya. Kalau nak yang full set pun ada, tapi tu kita cerita lain hari. Nak buat sarapan kejap. hehhehe. 

WA 01666658245

#readystockShakleeKandang #shakleemelaka #KhasIbuAyah #healthyaging

Posted in ANTI-PENUAAN, PRODUCTS, TESTIMONI, Vivix

VIVIX TESTIMONI

VIVIX _ satu revolusi baru…

Picture1

Sempena promo Vivix bulan ni, saya just nak share sikit VIVIX testimoni yang saya jumpa online… (international Shaklee user). Alhamdulillah..seronok bila baca tentang orang-orang yang dah pernah dapat manfaat daripada Vivix.. Ada pesakit stroke, ada pesakit arthritis, ada pesakit kanser, ada pesakit diabetes..

Tak, saya tak suruh anda makan vivix, lepas tu tak jumpa doktor dan kemudian tiba-tiba ajaib jadi sihat..Saya maksudkan Vivix sebagai supplement tambahan untuk baikpulih sel-sel badan di samping ubat-ubatan. Kemudian bila sel badan dah pulih, tak perlulah kita nak bergantung pada ubatan yang kita tahu memang ada kesan jangka panjang terhadap organ dan tubuh kita..

Health is wealth, kan?

Ni yang saya petik dari

Stroke Recovery: A massive stroke 3 1/2 years ago (doctors attribute to my irregular heartbeat– I believe it was stress) attacked my right brain (and basil ganglia) leaving my left side totally unavailable and the right brain majorly stressed, reactive, and depressed. Never totally giving up, taking handfuls of Shaklee supplements, exercising, listening to motivational cd’s, getting Brain Gym balances, regular chiropractic care, etc., my progress was evident to those who knew me, including my doctors. But what they didn’t see was the exhaustion and struggle it took. Then along came Vivix, August 15, less than 6 weeks ago. First I thought it was probably the placebo effect, but today I can
tell you a few of the things I KNOW have changed:

BALANCE–so bad in the past that one of the many falls landed me under my rolling car, crushing my right leg, though not the bone. My balance has improved so much I now climb stairs, carrying some thing in EACH hand, and not even holding onto the rail.
ENERGY–so different now I can do 30 minutes on the treadmill, noting my improved heart rate & instead of having to take a nap, I take off to do errands, deliver Shaklee and attend a Spanish Class in which I am much more focused.
FOCUS-Always had ADD and hypoglycemia; worse since numerous car wrecks in the 80’s and the more recent stroke. I am experiencing now more blood sugar balance and longer attention spans–just finished reading a whole book in a couple of days and, most assuredly, I am making an A in the Spanish class (where my classmates & teacher are @ 1/3 my age).So I would say my mental acuity and memory are enhanced as well!
ATTITUDE–OH MY GOSH! I woke up this morning, like most others since starting on this magical stuff, full of vitality & optimism, and HAPPY.
LIFE IS GOOD! Thank you Shaklee! I have my life back, better than ever!

MANY RESULTS: I am finally up to my full tsp of Vivix! And I am as glad as ever that I didn’t give up. I already mentioned the white coating on my tongue clearing up (there are only a few small bumps now way in the back), and that I had sun damaged skin that was clearing up very noticeably (the dark brown splotches are disappearing and it is not extremely red anymore) — but, I am also sleeping much better now (amazing about the vivid dreams – wonder why that effect?), and not only do I have more energy than ever, but also a calmness I didn’t have before. One thing my best friend noticed, though, before I did, was that my hands were not visibly shaking any more. (I have had essential tremors in both hands since I was 16 and I have one son who already has it! I am 52 now, so it has been pretty bad at times) I can’t say it is totally gone – but my right hand especially is markedly improved (my handwriting had gotten extremely sloppy over the years – but, now I can actually write slow again without the writing being all wobbly!) So, that is something I hadn’t even expected to happen at all….. (but definitely thrilled about — I am hoping now that I just started on the full amount it may improve even more). And, since you mentioned the fingernails ……… mine are the healthiest they’ve been in many years. (They have been thin & ‘peeled’ easy, which kept them broken and short). They are hard as a rock and no chipping or peeling now!

As for Vivix itself being the direct cause of all this I can’t say for sure, because of having chronic fatigue from the early 90’s I also did not absorb nutrients well. Now that I am on the Vivix, I think it is doing what Dr. Brouse explained on his teleconference call – and that is how the Vivix sort of causes the body to “recycle” the nutrients to get more out of less (he explained much better than that, I know). Anyway, I think that part of what is happening for me is from the direct result of what Vivix does for our cells – and the other is the Vivix making what I am already taking work better. What matters most is the results everyone is getting (which I am sure is why all the backorder problems!!) Thank you to Shaklee once again for improving our lives so dramatically! Shari Root /SC

Boleh baca testimoni

So, nak order boleh klik sini –> http://bit.ly/vivixterbaik

Atau hubungi saya

Ieja Ibrahim
016-6658245
ijask@hotmail.com

Posted in ANTI-PENUAAN, Collagen Powder, SKIN CARE

TESTIMONI – SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Alhamdulillah, dah sekian alam tak blogwalk, hari ni dapat melompat-lompat seketika tengok blog orang, sebab Dina dah tdo awal. Adam dengan papanya pulak bahagia baring beralaskan kaki ibunya yang kurus cekeding nih. Now dua-dua pun dah tdo heheheh..

Tercari-cari idea nak update blog juga sambil blogwalking, terjumpa testimonial ni kat blog Fai Cerita cinta. Ini antara testimoni terawal yang saya jumpa masa mula-mula consume Shaklee dulu. Teruja tengok kesan jeragat yang hilang dengan cepat, buat saya pun teruja nak beli kolagen Shaklee.

20140613-233959.jpg

20140613-234021.jpg

Masa mula-mula consume Shaklee, memang niatnya cuma sebab nak breastfeed si manja Dina, tapi bila makin lama ku kaji selidik, subhanallah bagusnya produk-produk Shaklee ni! Bukan setakat testimoni yang mengujakan macam ni, yang buat saya percaya, tapi disokong juga oleh kajian klinikal yang dijalankan untuk memastikan keberkesanan dan ketulenan produk. Patutlah memang laris di pasaran. Apa
pun, cubaan saya menggunakan kolagen Shaklee ni, memang membantu mengurangkan kesan “stretch marks”. Dengan penggunaan berterusan, memang buat kulit rasa moist ajerr..

Tapi sekarang I is pregnant again, jadi ku tunggu lepas bersalin sok, bleh sambung makan kolagen.. ahahha

Sekarang, kita tepek kat muka je lah kolagen tu, buat masker. Nak gi facial pun mahal sekarang. Masker kolagen mahu dekat rm50 atau lebih. Masker guna kolagen Shaklee, tak sampai RM30 sepeket, boleh buat masker sampai 3 kali!!! Hasil dia, memang marvellous lah. Kulit tegang licin je berhari-hari. Selalu saya keluarkan 1/3 buat mask, yang lebihnya saya bancuh buat minum. Tapi sekarang tak boleh lah amik dulu. Tunggu beranak.. eheheh

20140613-235311.jpg

Nak cuba?
boleh contact saya. Keahlian percuma dengan pembelian 3kotak atau lebih kolagen powder Shaklee. Dapat beli harga ahli, layak dapat bonus lagi bulan depan. Jimat-jimat.

Jom, Shaklee!

Ieja Ibrahim
SID : 887121
sms/wa: 016-6658245
ijask@hotmail.com
Fb page: Ad-Dina Shop

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau menyembuhkan penyakit

Posted in Alfalfa, ANTI-PENUAAN, B Complex, ESP, Omega Guard, OsteMatrix, TESTIMONI, Vita C, Vitalea, Vivix

RAHSIA AWET MUDA

Assalamualaikum..
Salam Selasa yang indah. Walaupun pagi tadi rasa sedikit mandom, terus berubah mood.

Hari ni ada dua orang patient tanya saya;

Umur berapa?

Dan saya balas; rasa-rasanya?

25, 26 kot…

ahahaha sila meluat sekarang :p

Tak sia-sia konsisten Vivix setiap malam. Hehehe. Sebenarnya, in terms of skin care, saya ni bukanlah jenis yang rajin membelek muka, tilik jerawat, bermekap bagai. Bersolek bagi saya adalah pakai krim muka/ bedak dan lipstick/ lip balm. Lipbalm lebih bagus sebab boleh apply tanpa tengok cermin. Hahaha. Dan tudung pun, saya tak minat dengan shawl semua sebab leceh nak belek muka pakai belit-belit. Bawal atau tudung awning. Kalau tak yah gosok lagi bagus :p.

Cumanya bila start ambil supplement, badan rasa sihat and kulit secara tak langsung lebih glowing. Kuku kaki saya yang dulunya ada kesan hitam sebab terlanggar durian masa kecik (ye, langgar durian – don’t let me go into that), terus jadi normal kemerah-merahan selepas beberapa bulan ambil supplement.

Masa tu, saya ambil VITALEA, VITA C, B COMPLEX, ALFALFA dan ZINC. Semua untuk pantang dan menyusukan. Bila dah jatuh cinta dengan Shaklee, barulah saya cuba yang lain-lain; Collagen Powder, ViVix, Carotomax, Vita E.

CUMA yang saya konsisten ambil setiap hari sekarang ni;PAGI
VITALEA
VITA C

MALAM
ALFALFA
OSTEMATRIX
VIVIX
OMEGA (kadang-kadang)

Dan untuk application luar, saya ambil NUTRIWHITE range;

NUTRIWHITE CLEANSER
WHITENING ESSENCE
NIGHT CREAM

Which works excellently!! My jeragat and blackheads almost gone dah. Tanpa facial (I hate facial – sakit!!) pun ok dah. Kulit dah tak berminyak, I used to have T-zone yg cepat peluh n berminyak. Now, dah kurang sangat2.

Saya suka, Saya suka!!

So, kalau berminat dengan any produk Shaklee, do contact me. Saya dah cuba dan rasa perbezaannya. Anda? Dan yang paling best produk Shaklee ni, makan sebab A, tapi dapat side effect B yang best. Macam ada kawan yang makan Alfalfa; makan nak kurus, tapi masalah resdung dan eczema pun berkurangan sangat-sangat. Alhamdulillah.

Jadi contact saya!
Konsultasi percuma.
Nak jadi ahli, nak bisnes, let me know, I’ll guide you. In sha Allah

Ieja Ibrahim
016-6658245

Posted in ANTI-PENUAAN, PRODUCTS, Vivix

KHASIAT LOBAK UNGU

20131102-182056.jpg

LOBAK UNGU

Tahukah anda, sebelum kurun ke-17, lobak sebenarnya berwarna ungu? Hanya di kurun ke-16, petani Belanda mula menanam ‘mutant strain’ lobak ungu yang berwarna oren. Lobak oren yang kita makan hari ini merupakan hasil campuran daripada lobak putih dan kuning.

Cuma lobak oren lebih digemari mungkin kerana rasanya yang lebih manis, dan isi yang lebih besar berbanding lobak ungu.

Tambah pula apabila Tentera British menyebarkan bahawa mereka dapat menyerang tentera German disebabkan banyak memakan lobak oren yang membantu penglihatan askar di waktu malam. Padahal, sebenarnya waktu itu British menggunakan radar untuk mengesan tentera German!

Sebenarnya, selain vitamin A dan beta-carotene, lobak ungu juga mengandungi anthocyanins, sejenis antioksidan biru-ungu yang bukan sahaja memberi warna kepada blueberry tetapi juga kebaikan kesihatan superfood.

Kajian menunjukkan pigment anthocyanins ini membantu kesihatan mata, membaiki memori, anti-radang, mengelakkan serangan jantung dan membantu mengawal berat badan.

Kerana khasiatnya yang banyak, ia dipilih sebagai salah satu bahan utama di dalam VIVIX – tonik anti-penuaan yang terunggul di abad ini.

Hanya 1 SUDU KECIL setiap hari pembaik pulih DNA yang berkesan.

RP: RM 475 (150ml)

Harga promosi bulan November, beli 6 percuma 1. Atau beli 1 dengan harga SUPER DUPER JIMAT.

Dapatkan PERCUMA 2 botol CoQHealth Plus, serta keahlian Shaklee seumur hidup dengan pembelian setiap set Vivix.

PM saya
Ieja Ibrahim
ijask@hotmail.com
sms/wa: 016-6658245

20131102-183323.jpg