Posted in Herbal Blend

Nyamuk oh nyamuk

Assalamualaikum.. 

Saja nak share sikit.. 

Krim herbal blend peneman dua tiga hari ni. Sebab sekarang kejap hujan kejap panas, nyamuk pun mengganas. Almaklum kita duduk rumah kampung celah hutan la katakan.. Hihihi

Mama stress bila Nana bangun pukul 3-4 pagi suruh garu tapak kaki tak boleh tdo sebab gatal. Taktau ke orang ngantuk nak tdo? 😂 😂 😂. Pastu merengek. Tau je lah,  kita yang tua ni pun merana kalau nyamuk gigit kat tapak kaki. Apatah lagi budak-budak,  kan? 

Jadi solusinya,  mama sapukan herbal blend cream kat semua orang sebelum tdo. Sebenarnya mama lupa dah herbal blend ni boleh act as insect repellant. Siap lah pergi google cara tak nak bagi kena gigit nyamuk. Hahha struggle tau mama pun! 

Alhamdulillah,  dapat lah tdo nyenyak sampai pagi. Err nyenyak lah sampai bangun mintak susu.  Hehhe. 

Tapi takde lah menggaru. Yang bengkak-bengkak kena gigit nyamuk hari tu pun makin hilang. Alhamdulillah. 

Semoga nyamuk tak kebal dengan herbal blend. Hihihi aminn.  

Jom tidur! 

Jangan lupa ambil wudhu dan baca doa tidur. Kalau dapat baca Al-Mulk,  As-Sajadah dan solat witir, itu yang paling baik! 

#herbalblend #antinyamuk #krimserbaguna #melaka #shakleemelaka #pengedarshakleemelaka #kulitcantik

Posted in Basic H, Eczema, Herbal Blend, Omega Guard, TESTIMONI

IKHTIAR ANAK ECZEMA

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ni nak share sikit perkongsian dari adik-beradik s2u tentang anak mereka yang eczema.

Alhamdulillah.
Ikhtiar dengan supplement Shaklee.

—————————–
ANAKKU EKZEMA
*******************

ya anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar

dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ezkzema anak saya dengan OMEGA GUARD + HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!

Terima kasih Puan Izzah atas perkongsian.

image

Berminat dengan set ini?

WA saya 016-6658245 untuk order.

Ieja Ibrahim

Posted in ESP, Herbal Blend, Mealshake, Nutriferon, Penyakit Bawaan Virus, Vit E, Vita C, Vivix

PARUT CHICKEN POX HILANG DENGAN SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim..

Bila kena chicken pox atau cacar air di usia dewasa terutamanya, masalah besarnya adalah parut.

Parut chicken pox biasanya besar-besar dan lambat hilang.

Jadi hari ni, saya nak share testimoni mereka yang berjaya hilangkan parut chicken pox dengan shaklee.

Sebenarnya, saya sendiri tiada pengalaman sebab dah kena chicken pox sebelum kenal Shaklee (nasib baik tak kena kat muka dan takde parut! 😁😁😁, Alhamdulillah), jadi saya kongsi orang lain punya lah ye!

image

image

image

image

Ok, kalau tengok pada gambar-gambar ni, ada yang guna krim, ada yang makan supplement juga, kan?
Sebenarnya keperluan supplement tu, ikut individu, dan bergantung pada bajet anda juga. Jadi dapatkan konsultasi daripada SID yang bertauliah, macam saya! Hehehe.

Biasalah peringkat awal ada soal jawab sikit, lepas tu baru kita akan cadangkan supplement ikut keperluan anda.

Ini full set supplement yang saya cadangkan untuk pesakit chicken pox.

image

Jadi WA 016-6658245
016-6658245
016-6658245

Untuk konsultasi.

Semoga cepat sihat!

Ieja Ibrahim