Posted in ESP, HEALTH INFO, Herbal Blend, Vit E, Vita C

MELECUR

Bismillahirrahmanirrahim


Semalam, kebetulan Adam terkena AirFryer yang masih panas. (almaklum tak puasa, maka dia masak nugget sendiri). Melaung mamat tu. 

Mama cepat-cepat bawak pergi paip, bukak paip, lumur basic H, lepas tu lalukan bawah air mengalir. 

Malam tadi pula, kawan share anak buah dia melecur kat perut sebab kena air panas. Dapat luka melecur tahap kedua. Kena cuci di hospital.. 

Jadi hari ni, saya nak kongsikan sikit cara untuk mulakan rawatan pesakit melecur di rumah. 

Mula-mula, anda harus alihkan pesakit dari sumber terbakar tu. Lepas tu, alirkan air dikawasan terbakar selama 20minit. Air biasa atau suam sikit takpe. JANGAN guna ais tau! Ini bagi mengelakkan isi tu daripada ‘masak’. 

Lagi satu, tak perlu tepek ubat gigi ke, butter ke, minyak ke, atau apa-apa. Air je cukup dah. 

Sambil tu, buka semua barang kemas, pakaian. Tapi kalau baju melekat, jangan pergi cabut pulak tau! 

Dah cukup 20minit, balut dengan selimut, supaya pesakit tak sejuk. (Hati-hati jangan gosok tempat melecur pulak). 

Boleh tutup bahagian luka dengan plastik atau cling film. 

Lepas tu boleh lah bawa ke klinik. 

Kalau melecur bahagian muka, kena dudukkan pesakit untuk mengurangkan bengkak. 

Untuk melecur yang kurang dari saiz tapak tangan dan tak nampak isi dalam warna putih, boleh buat rawatan di rumah. 

Kalau besar, atau dalam, eloklah di bawa ke hospital atau klinik. 

Kalau untuk rawatan di rumah, boleh guna krim Herbal Blend untuk keringkan luka melecur.  

Untuk orang dewasa, boleh lah ambil ESP, Vitamin  C dan Vitamin E, untuk bantu proses pemulihan luka dan hilangkan parut, in sha Allah. 
Berminat nak tahu lebih lanjut tentang product Shaklee? Boleh WA saya 0166658245

 

Posted in ESP, Herbal Blend, Mealshake, Nutriferon, Penyakit Bawaan Virus, Vit E, Vita C, Vivix

PARUT CHICKEN POX HILANG DENGAN SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim..

Bila kena chicken pox atau cacar air di usia dewasa terutamanya, masalah besarnya adalah parut.

Parut chicken pox biasanya besar-besar dan lambat hilang.

Jadi hari ni, saya nak share testimoni mereka yang berjaya hilangkan parut chicken pox dengan shaklee.

Sebenarnya, saya sendiri tiada pengalaman sebab dah kena chicken pox sebelum kenal Shaklee (nasib baik tak kena kat muka dan takde parut! 😁😁😁, Alhamdulillah), jadi saya kongsi orang lain punya lah ye!

image

image

image

image

Ok, kalau tengok pada gambar-gambar ni, ada yang guna krim, ada yang makan supplement juga, kan?
Sebenarnya keperluan supplement tu, ikut individu, dan bergantung pada bajet anda juga. Jadi dapatkan konsultasi daripada SID yang bertauliah, macam saya! Hehehe.

Biasalah peringkat awal ada soal jawab sikit, lepas tu baru kita akan cadangkan supplement ikut keperluan anda.

Ini full set supplement yang saya cadangkan untuk pesakit chicken pox.

image

Jadi WA 016-6658245
016-6658245
016-6658245

Untuk konsultasi.

Semoga cepat sihat!

Ieja Ibrahim

Posted in Alfalfa, Nutriwhite, SKIN CARE, Vit E, Vita C

INGIN KULIT GEBU MENAWAN??

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim

Cuba tengok gambar ni:

image
Ct: Master Nor Farizan

Bezakan??

Kesan pengambilan supplement dan penggunaan NUTRIWHITE SKIN CARE.

Antara sebab yang membawa kepada masalah kulit adalah kerana badan berasid dan banyaknya toksin dalam tubuh. Oleh itu, beliau mengambil ALFALFA SHAKLEE yang bertindak sebagai agen untuk detoks. Ini kerana ia merupakan tumbuhan beralkali yang boleh membantu mencuci hati dan usus.

image

Pengambilan sustained release Vitamin C pula membantu sintesis kolagen seterusnya membantu menegangkan kulit dan melambatkan penuaan. Ia juga menyekat pembentukan pigmen yang boleh menyebabkan jeragat.

Ini dilengkapkan dengan pengambilan Vitamin E bagi menghapuskan parut, memperbaiki tekstur dan tona kulit serta mengurangkan kedut dan garis halus.

image

Pengambilan set kecantikan kulit NUTRIWHITE pula memberikan impak dan membaiki kulit dari luar.

Gentle Deep Foaming Cleanser
Bertindak untuk membersih secara lembut dan menyegarkan kulit. Kombinasi rumpai laut dan alga hijau menghilangkan sel mati disamping menyahtoksin dan melembapkan kulit. Strawberi begonia pula membantu mencerah dan mengimbangkan pigmen.

Daily Defence Whitening Essence
Diperkaya dengan mulberi untuk mencegah kesan kerosakan akibat pancaran matahari dan kacang soya untuk melembut dan mengurangkan tompok hitam.

Overnight Renewal Whitening Cream
Bagi mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur. Jadi anda bangun dengan kulit yang lebih halus dan gebu.

——————–
Harga untuk kesemua item dalam set ini:

1 botol Alfalfa  (330 biji) – RM 53
2 botol Vita C (180biji x2) – RP RM 175
75
2 botol Vita E (120 biji x 2) – RP RM 283.10

Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser – RM 119
NW Overnight renewal cream – RM 225
NW Daily Defense Whitening Essence – RM 231

Total harga: RM 1086.85
(Untuk penggunaan 6 – 8bulan)

TAPI, untuk pelanggan saya bulan ini saya bagi DISKAUN TAK MASUK AKAL!!!

Harga untuk satu set cuma:

RM 8xx!!!

Anda JIMAT RM 2++

Haa bukan itu saja!!

Dengan pembelian satu set, anda layak untuk mendapat:

KEAHLIAN PERCUMA –  RM 65
PENGHANTARAN PERCUMA –  RM 10
CASHBACK  ~ RM 40+

Jadi JUMLAH PENJIMATAN = RM 3++

Dan anda juga mendapat kelebihan sebagai ahli shaklee yang lain –>

Pembelian barangan pada harga ahli –> (25-30%) lebih murah daripada harga retail.

Peluang mendapatkan CASH, CAR & CONVENTION jika anda berminat menjana pendapatan dengan Shaklee.

Jadi, apa tunggu lagi???

Bertindak sekarang!!

WA 016-6658245 (ieja) untuk tempahan.

Ieja.
Pengedar Shaklee Pilihan Anda.

Posted in PROMOTION, Vit E, Vita C

PROMO DISEMBER 2014

Assalamualaikum wbt.

Bismillahirrahmanirrahim..

Bulan Disember bulan mencantikkan diri. Bagi yang belum tercapai azam 2014 untuk tampil lebih sihat dan menawan, haaa INILAH MASANYA!!

Ada sebulan lagi untuk anda memenuhi azam 2014 anda! Dann semuanya in sha Allah tercapai kalau anda bersedia untuk cepat- cepat grab QUADRUPLE PROMOTION BULAN DISEMBER NI!!!

2 Vitamin kecantikan sebagai taruhan!!

VITA E COMPLEX DAN SUSTAINED-RELEASE VITA C.

image

image

Haaa.. jadi apa tunggu lagi??

Dapatkannya segera!!!

Nanti saya akan kongsikan pengalaman rakan-rakan yang sangat berpuas hati dengan kedua-dua vitamin ni.

Tungguuuu…..

Ieja
016-6658245
ijask@hotmail.com

Posted in Basic H, FAMILY, SKIN CARE, TESTIMONI, Vit E

ALKISAH DINA DAN SETERIKA

Cerita 3 minggu lepas.
Kisahnya, aku sibuk menggosok baju nak pergi wedding sepupu di Seremban. Kelam kabut lah sikit, dengan terlambat bangun, dengan budak-budak berlari sana sini. Dah siap gosok, aku off suis seterika, pastu aku tegakkan, letak balik pintu, dan angkut baju masuk bilik.

Tiba-tiba dengar Dina meraung. Tak taulah apa sebenarnya terjadi. Dia tertendanh seterika agaknya. Aku tengok macam melecet mula-mula, so aku ingat dia tertendang pintu. Aku pun lalukan je lah air. Takde sapu apa-apa kat situ. Patutnya boleh sapu Basic H kat situ, supaya dia tak menggelembung. Haa amik kau, setengah jam lepas tu dah menggelembung. Haruslah pakcik makcik atuk nenek dia kat wedding tu tanya cemaner boleh jadi. Tskk penat I menahan rasa bersalah :p.

Aku cari herbal blend cream, tapi tak jumpa, ntah mana budak2 ni campakkan. So, aku pun cucuk VitaE capsul sebiji dan picitkan atas wound dia. Tengah hari sikit tu dah pecah dah. Huhuhu sian anak mama. Nasib baik dia jenis tak merengek. Macho je jalan dengan kaki sakit tu.

20130723-082828.jpg

Hari Isnin tu dia demam, aku bwk gi klinik. Dapat fusidin cream (antibiotic cream). Dalam jugak wound dia sebenarnya, dan Dr tu pun warn aku cakap ni nanti akan jadi scar sebab kena sampai fat layer. Betul lah tu. Nasib baik kat kaki. Kalu kat muka? naya je. Tsskk..

So untuk mengelakkan dia makin teruk, aku rendam kaki dia ngan basic H tiap- tiap petang. Nasib baik dia memang suka celup kaki dalam gayung time mandi. Senang kerja. Setitis basic H dalam segayung air sambil mandi. Adalah 5 minit sekali rendam. Pastu lap kering, picit Vita E tiap-tiap malam. Siang aku mintak baby sitter sapukan fusidin cream.

Alhamdulilah, minggu lepas kuping dia semua dah tanggal, hari ni, nampak kulit dah baik dah tu. 3 minggu jugaklah nak jadi cantik macam tu. Continue sapu Vit E je hari-hari. Semoga hilang parut anak mama! aminnn.

20130723-084203.jpg

Thank you, Allah, thank you Shaklee! Memang terbaik.

Nak order? Boleh PM naaaa
Ieja Ibrahim
Fb: Ad-Dina Shop
016-6658245