Posted in ESP, Herbal Blend, Kecantikan Kulit, Set Kulit, TESTIMONI, Vit E, Vita C

Luka melecur pulih dalam 4 minggu.

Bismillahirrahmanirrahim

Saja nak share kisah sepupu saya yang melecur beberapa hari sebelum raya hari tu. Mulanya bila makcik telefon, kata dia terkena api bahagian muka, memang terus saya suruh beliau bawa ke hospital.

Sebabnya, bila bahagian muka, saya risau ia melibatkan salur pernafasan. Kalau membengkak dan nampak sukar bernafas, memang biasanya akan kena ditidurkan sementara, sambung ke mesin pernafasan sampai bengkak hilang dan pesakit boleh bernafas sendiri.

Alhamdulillah, walaupun kecederaan bahagian muka tu teruk, tapi tak mengganggu salur pernafasan, dan dia dibenarkan keluar hospital 2 hari lepas tu. Dapat lah raya kat rumah.

Waktu raya kedua tu, kami singgah sekejap, beraya sambil merawat. Masa tu, saya suggest makcik beri anaknya ESP, vitamin C, Vitamin E dan herbal blend untuk bantu cepatkan proses pemulihan. Sambil tu, ubat hospital, krim semua teruskan macam biasa.

Memang kesian tengok minggu pertama tu, nak cakap pun sakit katanya. Bila sapu krim hospital, sebab dia mengeringkan luka, jadi bila dah lama tu jadi sakit nak bergerak.

Sambil tu, saya advise suruh tambahkan protein dalam diet dan minum banyak air sebab kesan terbakar tu buat tubuh hilang lagi banyak air dari biasa.

Alhamdulillah, selepas hampir 4 minggu ambil supplement, luka beliau makin pulih.Cuma parut memang ambil masa sebab kesan terbakar tu dalam. Saya suggest sapukan Vitamin E pada kesan parut. Ni belum sempat tanya feedback lagi ok ke tak. 

Boleh tengok sini gambarnya sehari selepas kejadian dan selepas 3 minggu mengambil supplement.

Api, waktu kecil dia kawan, bila besar dia lawan, jadi berhati-hatilah selalu.

Posted in gout, Inch Loss

GOUT SEMBUH, KURUS PUN DAPAT! 

Ikhtiar selagi boleh.

Sebenarnya niat dihati nak turunkan paras kolesterol, dan bantu kawal simptom gout, dan harap-harap dapat kawal tekanan darah tinggi juga. 

Almaklum, bila makan tak menentu, berat naik, macam-macam lah penyakit yang datang. 

Kalau masa muda tak usaha kawal penyakit, kesian orang tidur sebantal, tinggal serumah dengan kita nanti. 

Atas dasar itu, En F pun berusaha dengan shaklee. 

Walaupun peringkat awal kerap ditegur si isteri kerana kurang konsisten.  Ehehehe. 

Alhamdulillah berkat senaman, kawalan pemakanan dan pengambilan supplement, Tiba-tiba En F baru tersedar yang beliau berjaya menurunkan berat dari 86kg –  76kg, selepas beberapa bulan.  

Kemudian, simptom gout menyerang semula akibat kurang minum air dan banyak berjalan. Juga sebab kurang kawal pemakanan.  

Bila dikaji, pengambilan phytocol juga terpaksa dihentikan kerana mengandungi soy lecithin. Ini kerana En F sangat alah pada kekacang. Kicap pun boleh menyebabkan beliau terkena serangan gout. 

Vitamin C ditambah kerana vitamin C membantu pengeluaran uric acid dari badan. Awal tahun lalu, beliau juga menambah Vivix dalam rejim harian beliau. 

Beliau juga mula berbekam dan cuba untuk eat clean dan bersenam. 

Berat beliau sekarang sekitar 72-73kg, dengan ketinggian 180 cm. Ideal dah tu. Alhamdulillah. 

Simptom gout pun berjaya dikawal, dan sekiranya ada pun attack, tidak seteruk dahulu. Semua dengan izinNya.
Berminat?

Wa segera – – > KLIK SINI
#pengedarshakleemelaka #shakleehomebusiness #onlinebusiness #atasigout #kurusuntuksihat #kolesterol

Posted in Peppermint Ginger, Shaklee Effects, TESTIMONI

TESTIMONI : PEPPERMINT GINGER

image

Hari ni nak share experience saya sendiri hilang gastrik dengan peppermint ginger.
Peppermint ginger.

Sebenarnya masa saya sekolah dulu, dari sekolah rendah memang kerap kena gastrik. Naik sekolah menengah kurang sikit. Last saya kena paling teruk masa 3rd year medic. Stress agaknya sebab kena repeat paper. Sampai guling2 rasa nak gi spital tapi tak tau nak ajak sape. Telan gaviscon pun tak hilang. Lama gak lah kena tu. Sepanjang malam tak tidur. Memang selalu gak kena, Gaviscon tu memang sentiasa atas meja study.

Start kerja gastrik hilang. Miracle betul sebab kalau nak ikut lagi tak sempat makan kan. Rezeki alhamdulillah, Allah nak suruh saya fokus jaga patient agaknya. Hihihihi. Memang lama sangat takde attack.

Lepas tu pregnant Noah saya mabuk. Jadi peppermint memang jadi sahabat karib selain chewable C. Tapi lepas pregnant tu saya dah tak ambil peppermint dah lah. Dah baik mabuknya heheh.

Lepas tu start tahun lepas husband mula banyak outstation. Bila dia outstation memang saya terkejar-kejar. Mula-mula seminggu 1-2 hari je, lepas tu lama-lama permanent dah kerja KL sekarang. Memang kelam kabut lah. Dinner memang selalu lewat sebab balik kerja amik anak hantar ngaji dulu, baru balik rumah. Maghrib baru sampai rumah. Dengan si kecik breastfeed memang pukul 9 lebih baru dapat dinner. Kadang-kadang pukul 10 baru dapat makan.

Start lah gastrik balik. Stress pun ye jadi mak kena tinggal ni. Semua kena buat sendiri. Tu yang kerap kena balik.

Sekali tu mmg berguling kena. Mujur masa tu suami ada. Memang tak larat dah. Teringat peppermint, telan 2 biji. Pastu tdo. Alhamdulillah lega. Since then, sekarang mmg saya ambil 1-3 biji sebelum tdo. Sebab biasa mmg kena malam sbb dinner lewat kan. Kdg2 masak sempat bagi anak makan je. Kita makan kemudian. Perut pun dah masuk angin.

Tapi alhamdulillah, kalau rasa sikit2 tu hilang lah. Takde kena attack teruk sampai guling2 macam dulu.

Gastrik kalau yang teruk memang kadang rasa sampai nak muntah, nak pitam pun ada. Yang pernah rasa je tau. Hehehe 

Ieja Ibrahim

Posted in Collagen Powder, Masalah Tulang, Set Sendi, Shaklee Effects, TESTIMONI

KOLAGEN UNTUK SENDI

Kolagen bukan hanya untuk kulit tau! 

Ni testimoni abah Shaklee saya,  Master Firdhaus :

[CollagenEffect] 

Sebut kolagen, mesti byk kaitan dgn Cun dan Cantik..normal lah tu sebab dh byk org buat treatment mcm2x style untuk kolagen ni esp untuk beauty2x gitu..

.

Adakah sy consume Collagen untuk cantik??opss..tu bonus yang dapat kulit licin+maintain tegang..

sy consume sebab lutut!!

.

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dgn ACL!putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut sy ‘longgar’ ; bertongkat 2 minggu tapi takut nk g operate..tahan2x bertahun biar je lutut cmtu…efeknye? susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nk jogging atau aktif berjalan sambil bw beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, xdapat dibuat secara kasar dan aktif.walaupun begitu..alhamdulillah..masih ada kaki..sy gagahkan juga 

.

Tahun 2012 br kenal Collagen.tapi x consume

lagi~mula aktif sejak Jan 14!selepas tahu yang collagen ni bisa diperlukan untuk kekuatan Rawan..consume2x dan alhamdulillah, sy dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum..walaupun dh lama sy xpi checkup untuk tgk condition lutut…since sy mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa

lama..dh ckup syukur sgt…esp masa dukung Faheem..mampu

bertahan lama dan berjalan sambil

mendukung dan menggalas beg 

(agak2x dlm 30kg la beban dibawa)..still

steady..lutut xgegau la

kirenye 
Alhamdulillah..side effect

lain? Kulit Gebu? haha..kne rasa sendiri la perbezaannye
yang penting, jaga kesihatan sebelum

sakit..inshaaAllah 
#shakleeeffect

#s2uFamilies

#s2united
p/s resepi kegemaran minum collagen adalah bersama sirap laici!!!pergh..cair~

Posted in Alfalfa, BREASTFEEDING, Breastfeeding dengan Shaklee, Shaklee Effects

TESTIMONI : ALFALFA DAN PENYUSUAN

Hari ni kita share testimoni pula lah.

Sempena promosi alfalfa yang bakal berakhir 30 November nanti.

Testimoni hari ni, khas untuk wanita. Nanti hari lain kita share testimoni untuk fungsi lain alfalfa selain MILKBOOSTER. Heheheh.

image

image

image

image

image

Semoga bermanfaat.

Nak order boleh whatsapp 016-6658245.

Cepat tau! Harga menjunam ni!

Ieja Ibrahim