Posted in gout, Inch Loss

GOUT SEMBUH, KURUS PUN DAPAT! 

Ikhtiar selagi boleh.

Sebenarnya niat dihati nak turunkan paras kolesterol, dan bantu kawal simptom gout, dan harap-harap dapat kawal tekanan darah tinggi juga. 

Almaklum, bila makan tak menentu, berat naik, macam-macam lah penyakit yang datang. 

Kalau masa muda tak usaha kawal penyakit, kesian orang tidur sebantal, tinggal serumah dengan kita nanti. 

Atas dasar itu, En F pun berusaha dengan shaklee. 

Walaupun peringkat awal kerap ditegur si isteri kerana kurang konsisten.  Ehehehe. 

Alhamdulillah berkat senaman, kawalan pemakanan dan pengambilan supplement, Tiba-tiba En F baru tersedar yang beliau berjaya menurunkan berat dari 86kg –  76kg, selepas beberapa bulan.  

Kemudian, simptom gout menyerang semula akibat kurang minum air dan banyak berjalan. Juga sebab kurang kawal pemakanan.  

Bila dikaji, pengambilan phytocol juga terpaksa dihentikan kerana mengandungi soy lecithin. Ini kerana En F sangat alah pada kekacang. Kicap pun boleh menyebabkan beliau terkena serangan gout. 

Vitamin C ditambah kerana vitamin C membantu pengeluaran uric acid dari badan. Awal tahun lalu, beliau juga menambah Vivix dalam rejim harian beliau. 

Beliau juga mula berbekam dan cuba untuk eat clean dan bersenam. 

Berat beliau sekarang sekitar 72-73kg, dengan ketinggian 180 cm. Ideal dah tu. Alhamdulillah. 

Simptom gout pun berjaya dikawal, dan sekiranya ada pun attack, tidak seteruk dahulu. Semua dengan izinNya.
Berminat?

Wa segera – – > KLIK SINI
#pengedarshakleemelaka #shakleehomebusiness #onlinebusiness #atasigout #kurusuntuksihat #kolesterol

Advertisements
Posted in Breastfeeding dengan Shaklee, ESP, Inch Loss, Kecantikan Kulit, TESTIMONI

APA KATA MEREKA? : ESP

Salam Ahad yang barakah. Hari ni nak belanja testimoni.

Terima kasih Cik Puan Oyun yang sudi belanja poster-poster cantik untuk testimoni ESP hari ni.

Jangan risau gemuk bila ambil ESP…

image

Berpantang dan menyusukan dengan ESP.

image

Hamboiii sampai ketagih kau!!

image

Yang ni… biarlah gambar yang berbicara..

image

Haaaa ni paling win.. daripada anti-shaklee, sekarang jatuh chenta tergolek dog dengan ESP. Tu lah, lain kali jangan benci sangat, nanti terrrsuka 😀

image

Alhamdulillah…
Ramai yang dah dapat manfaatnya. Anda, bila lagi??

——————
Nak order?
WA Ieja: 016-6658245
————–

Promo ESP sepanjang September 2015. Cepat, sebelum kehabisan!

Ieja Ibrahim

Posted in Alfalfa, Breastfeeding dengan Shaklee, Inch Loss, TESTIMONI

TESTIMONI: ALFALFA SHAKLEE

Assalamualaikum..

Hari ni just nak compile sikit testimoni Alfalfa Shaklee. Saya ambil as milk booster. Sejak bersalin anak kedua, Dina hingga sekarang; tandem nursing Dina dan Noah.

image

Dan ini pula testimoni rakan-rakan seperjuangan yang dah jatuh cinta dengan Alfalfa. Rata-ratanya berpunca dari asbab yang sama –> untuk tambah susu. Alhamdulillah dapat macam-macam lagi manfaat lain.

image

Dan suami saya, yang ambil alfalfa untuk bantu kurangkan simptom gout. Ambil bersama-sama omegaguard, phytocolST dan CoQHealth Plus:

image

Berjaya kurangkan ukur lilit pinggang, dan berat badan juga.

Alhamdulillah.

Ada juga customer saya yang dapat kelegaan dari resdung bila ambil alfalfa dan Vitamin C.

image

Ada yang ambil alfalfa sebab sembelit.. tapi tiba-tiba perasan: Eh.. lepas ambil alfalfa badan pun kurus sekali.

image

Alhamdulillah…

Kita usaha untuk sihat. Supaya lebih mudah beribadat, in sha Allah.

Ieja
016-6658245

Posted in Alfalfa, CoQHealth Plus, DIET, Inch Loss, Omega Guard, Phytocol ST, SHAKLEE, Shaklee Effects, TESTIMONI

SHAKLEE EFFECTS – KURUS DENGAN SHAKLEE

image

Bangun pagi ada orang tunjuk magic pagi-pagi. Seluar dah tak boleh hold kat pinggang lagi!! Hahaha.

Itu seluar sendiri, bukan seluar pinjam ye rakan-rakan! Pipi pun dah turun banyak.. Tapi dah bentuk mukanya memang bulat.. tak dapek lah nak tolong.

Apa pun, alhamdulillah syukur. Niat consume Shaklee untuk sihat je.. sebab en hubby ada gout dan darah tinggi.

Ambil alfalfa dan omegaguard untuk kurangkan attack dan kurangkan simptom gout.

CoQHealth Plus untuk kesihatan jantung

Phytocol ST untuk turunkan paras kolesterol.

Makan, biasanya dia ambil heavy breakfast, light lunch, dan dinner (dinner sebab kena paksa, bini dah masak kena lah makan, kann?) Hahahha.

Buat air + hirisan lemon dan madu bila sempat dan ikut suka.

Exercise 1-2 x seminggu kalau sempat. Solat jemaah 5 waktu (kebanyakan hari).

Ini bukan hasil 1-2 minggu, tapi berbulan-bulan.
Hasil lain:
– kulit bersih sikit
– badan kurus
– rasa lebih sihat dan senang nak bangun pagi.
Biar lambat, asalkan selamat, kann :))

image

Ieja Ibrahim.
016-6658245