DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN CARA JADI AHLI SHAKLEE PERCUMA

Bismillahirrahmanirrahim..

Ada diantara rakan-rakan saya yang sudah lama mengambil Shaklee sebagai supplement harian, tetapi masih tidak tahu yang beliau boleh menjadi ahli Shaklee. Ada juga yang sengaja TAK NAK daftar ahli, sebab takut kena menjual.

Tak perlu risau, tau! Pendaftaran sebagai ahli cuma bermakna, anda boleh beli produk Shaklee pada harga paling murah. Ye lah, mana nak dapat produk pada harga lebih murah daripada pengedar, betul tak? Kecuali orang tu dah beli, dah makan, jual produk yang dah terbuka packagingnya.  Yang ni saya tak nasihatkan untuk beli, atas faktor keselamatan.

Jadi, hari ni, saya nak kongsikan sedikit kelebihan menjadi ahli Shaklee.

Antaranya :

  • Dapat membeli produk dengan harga ahli (jimat 25-33%  dari harga asal), bergantung pada produk.
  • Yuran tahunan cuma RM30 setahun. Ini pun, boleh tunggu Shaklee buat promosi perbaharui keahlian dan dapat voucher RM 30. Haa dah untung dah dekat situ.
  • TIADA pembelian minima setiap bulan. Maknanya anda tidak perlu beli setiap bulan untuk mengekalkan keahlian. (Ye lah sebotol vitamin tahan 3-4 bulan, macam mana nak beli tiap-tiap bulan, kan?). Cuma bayar yuran tahunan je.
  • Layak mendapat bonus/cashback dengan pembelian terendah 150uv (~RM450) dalam sesuatu bulan.
  • Boleh berkongsi manfaat produk Shaklee dengan keluarga dan rakan-rakan.

Jika anda berminat untuk berkongsi manfaat Shaklee dengan rakan-rakan, saudara  mahu pun kenalan baru, Shaklee menawarkan pelbagai bonus sampingan untuk anda.

Antaranya:

  • Untung runcit bagi setiap barangan yang dijual. Anda membeli pada harga ahli (DN), dan menjual mengikut harga saranan pasaran (RP).
  • Bonus bulanan atas produk yang dibeli, tertakluk pada pembelian minima 150uv (RM450 ++)
  • Bonus Kumpulan Peribadi apabila anda dan kumpulan peribadi anda menerima bonus berdasarkan jumplah jualan produk pada sesuatu bulan. Jumlah dibayar berdasarkan jumlah UV(unit volume) dan PV(purchase volume) yang anda kumpul dari 1 hingga 30/31 hb setiap bulan.
  • Bonus Infiniti adalah bonus bulanan yang dibayar maksimum 1.5% di atas Volum Belian Kumpulan bagi setiap orang berdasarkan pangkat anda serta pangkat pemimpin perniagaan dalam organisasi anda – bermula dari pangkat Coordinator.
  • Program GOLD AMBASSADOR (DUTA EMAS), apabila anda meluaskan perniagaan anda ke peringkat antarabangsa.
  • Insentif tahunan dan program pengiktirafan seperti Program Lawatan Insentif dalam dan luar negara, serta peluang menunaikan Umrah 5 bintang bersama Shaklee.
  • Anda juga akan diberi pengiktirafan dan ganjaran terhadap pencapaian anda sepanjang tahun.
  • Program Bonus Kereta, di mana anda akan diberi wang tunai berdasarkan mata ganjaran yang anda perolehi setiap bulan. Dari wang itu, anda bolehlah membeli kereta atau kenderaan lain idaman anda. Program ini untuk pangkat Supervisor dan ke atas.
  • Di bawah adalah ilustrasi ganjaran kewangan yang anda boleh perolehi dengan Shaklee.

pelan pemasaran

Jadi, bagaimana cara nak jadi ahli Shaklee?

1. MODAL RM 79.50

– Yuran Pendaftaran RM 65 + kos penghantaran memberkit RM 10 + GST 6%

2. PENDAFTARAN PERCUMA ~ RM 700++
– Pembelian barangan Shaklee bernilai 200uv (~RM700) dalam satu resit. Nilai UV bergantung pada barangan yang anda ambil.
– Kos penghantaran barang dan memberkit adalah RM 10. Penghantaran PERCUMA dengan belian lebih RM 800, ataupun apabila anda membeli produk VIVIX.

Pilihan kedua adalah lebih sesuai bagi anda yang ingin memulakan perniagaan dengan Shaklee.

PROSES PENDAFTARAN ADALAH SECARA ONLINE.

Anda cuma perlu WA (016-6658245) atau email saya di: ijask@hotmail.com

Dengan butiran berikut:

Nama
IC
No Telefon
Email address
Alamat surat menyurat
Nama dan IC suami/isteri
No acc bank dan Nama bank (untuk urusan kemasukan bonus/cashback daripada pihak Shaklee)
Maklumat pembayaran.

Setelah urusan pendaftaran selesai, anda akan mendapat sms dan emel daripada pihak Shaklee dengan

NO ID
Password untuk log in di website Shaklee.

Di sini anda boleh order barang sendiri (jika mahu), cek maklumat produk, cek bonus setiap bulan dan mendapatkan lain-lain info dari pihak pengurusan Shaklee. Atau anda boleh minta saya uruskan pembelian barangan anda. Esok lusa sampailah bungkusan dari Shaklee. Senang, kan?

Jika anda berminat nak berniaga dengan Shaklee, saya dan team Master saya akan membantu anda. Yang penting, RAJIN!

 

CikJa,

Leader, S2UFamilies.

Founder, Ad_DinaEmpire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s